Favorite

Tips & tricks pentru un ten mai curat

Astazi vreau sa vorbim putin despre piele si despre cum o putem ingriji pentru a arata mai bine si a o mentine curata si sanatoasa.

Fiecare dintre noi avem o rutina de ingrijire pe care o respectam cu strictete, sau daca nu avem una ar trebui sa incepem sa o avem. Este foarte important sa avem grija de pielea noastra ca sa o putem pastra sanatoasa si sa evitam eventualele probleme ce ar putea sa apara din lipsa unei rutine simple pe care o putem crea special pentru fiecare tip de ten.Eu sunt posesoarea unui ten cu imperfectiuni, insa am avut multi ani la dispozitie sa invat cum sa imi ingrijesc tenul in asa fel incat nu neaparat sa scap de imperfectiuni, dar sa il fac sa se simta mai bine si mai sanatos.1

  1. Cel mai important lucru pentru mine este igiena pielii. Eu folosesc un demachiant pentru a indeparta machiajul si eventualele impuritati de pe ten, dupa care o apa micelara (eu am optat pentru cea de la Elmiplant care e preferata mea, e delicata cu pielea si nu o lasa lipicioasa dupa folosire), dupa aceea folosesc un gel de curatare pentru a indeparta ce a mai ramas pe ten (gelul de curatare folosit este cel de la Himalaya Purifying Neem Face Wash pe care il folosesc de aproape 3 ani si tenul meu se intelege de minune cu el). Ma sterg cu un prosopel curat si voila: tenul meu e curat. E foarte important sa schimbati prosopul la 2-3 zile deoarece se aduna foarte multe impuritati pe el care se pot lua din nou pe fata daca nu il schimbati. Iar pentru spalarea prosoapelor eu folosesc o temperatura mare just in case.
  2. Un alt lucru important pentru mine este protectia, asa ca SPF neaparat. Eu am o crema de la Avon cu SPF 50 pe care o folosesc constant, atat pe fata, cat si pe gat. Avand in vedere ca in ultima perioada avem intr-o zi mai multe anotimpuri, nu stiu cand va fi soare si cand va ploua, asa ca dimineata imi aplic crema cu SPF si astfel fie soare, fie vant, sunt sigura ca pielea mea e protejata. Gasiti multe branduri cu creme bune cu SPF, important e sa alegeti una care va este voua potrivita.
  3. Pe langa crema SPF mai folosesc o crema hidratanta, momentan o folosesc pe cea de la Himalaya pe care o  folosesc de cativa ani, dar dupa ce se termina am zis ca vreau sa o incerc pe cea de la Vichy Aqualia Thermal deoarece am auzit doar lucruri bune despre ea. Deci aveti nevoie si de o crema hidratanta potrivita tenului vostru.
  4. Sa nu uitam de zona ochilor care este mult mai sensibila. Aici eu aplic o crema 100% naturala de la Apidava care are in compozitia sa miere, propolis si ceara de albine. Mi-am comandat zilele trecute noul ser de la Gerovital cu acid hialuronic si o sa o folosesc pe aceea, dar pana ajunge comanda raman la crema mea. Foarte important sa nu uitam de pielea din jurul ochilor, asa ca o crema/un ser pe care o/il aveti la dispozitie e binevenit.
  5. Ce mai consider eu important este sa incercam sa nu ne mai atingem fata constant. Da ma aflu si eu in categoria asta. Mereu la munca stau cu mana pe fata si ajung in fata oglinzii sa imi dau seama ca mi-am sters jumate de contur de pe fata. Pe o parte am, pe cealalta s-a dus :)). Nu ca ar fi cea mai importanta problema asta, ci faptul ca prin atingerea fetei ne contaminam cu tot felul de microbi si bacterii. Tot in categoria asta as vrea sa va sfatuiesc sa va dezinfectati si telefonul, deoarece si el e purtator de microbi si bacterii. Acelasi lucru e si cu pensulele de machiaj, trebuie sa le spalam constant, astfel evitam sa cauzam probleme tenului. Va arat aici cum imi curat eu pensulele si buretelul de machiaj.
  6. O exfoliere a tenului iarasi e binevenita. Eu imi exfoliez fata cu un scrub exfoliant de 2 ori pe saptamana.
  7. Pentru rasfat folosesc o masca de fata o data sau de 2 ori pe saptamana, depinde de cat timp am la dispozitie. In ultima perioada am folosit foarte mult mastile de la Balea si pe cele de la Garnier despre care v-am povestit in articolul precedent (daca nu l-ati citit va invit sa o faceti).

Asadar, igiena, protectie, curatare, exfoliere si hidratare. Cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii urmam. Nu e ceva iesit din comun si nu ne ia foarte mult timp, dar este foarte important sa nu sarim peste nici un pas si sa acordam mai multa atentie nevoilor tenului nostru. Toate aceste sfaturi merg combinate si cu o dieta sanatoasa si sport. Deoarece multe dintre problemele care apar pe ten sunt si din cauza faptului ca mancam junk food (burgeri, shaorma, cipsuri, seminte, ciocolata,etc) sau mancam pe fuga si nu facem sport. Asa ca atentie la neatentie ;).

Sper ca v-au fost de folos aceste sfaturi si am reusit cumva sa va ambitionez sa aveti mai multa grija de tenul vostru.

As vrea sa stiu si eu care e rutina voastra de ingrijire si daca aveti alte tips & tricks pe care eu nu le-am mentionat in articol, va astept sa imi lasati comentarii in casuta de mai jos.

Kisses

26 thoughts on “Tips & tricks pentru un ten mai curat

  1. Ar trebui si eu sa imi exfoliez mai des tenul,de doua ori pe saptamana. Momentan il exfoliez doar o data sau uneori deloc. 😀

    Liked by 1 person

  2. Nu stiam ca au o astfel de crema buna la Avon. Si eu folosesc creme cu protectie solara 30 iarna si 50 vara. Mie asa mi-a recomandat dermatologul. Ma gandesc ca asta de la avon este mai ieftina …

    Liked by 1 person

  3. Am incercat si eu apa micelara, m-a impresionat mult, chiar mai mult decat cea de la garnier si nivea. Un articol foarte bun, regasesc si eu cateva produse pe care le folosesc ❤

    Liked by 1 person

  4. Si eu ma chinui sa am o igiena si o rutina cat mai buna pentru tenul meu. In momentul in care imi apar cosuri, nu-i prieste ceva si trebuie sa aflu cauza. Folosesc si eu cam aceleasi produse zilnic doar ca de la alte branduri

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.