Favorite

Ojele preferate pe perioada verii

Daca tot e vara deja la noi la usa, m-am hotarat sa va povestesc putin despre ojele mele preferate pe perioada aceasta.

Imi plac ojele la nebunie, cu cat mai colorate cu atat mai bine. Ma joc mereu cu culorile, cu texturile, nuante de tot felul, mereu altele noi. Si asa am reusit sa strang o gramada de oje de toate nuantele si culorile.          o1Pe cat de comoda sunt in materie de imbracaminte, pe atat de pretentioasa sunt in materie de manichiura. Prefer ojele in culori vii, vesele, cat mai intens colorate in aceasta perioada. Mi se pare ca vara e anotimpul culorilor vii, a combinatiilor de culori cat mai curajoase, stridente, salbatice.

Imi fac manichiura acasa, la 2-3 zile din doua motive: primul, pentru ca ma relaxeaza foarte mult aceasta activitate si al doilea, pentru ca ma plictisesc foarte repede de aceeasi culoare. Simt nevoia mereu de o alta culoare pentru unghiile mele. Tocmai acesta este si motivul pentru care nu imi fac manichiura la salon cu oja semipermanenta. M-as plictisi foarte repede de culoare si nu as putea sa stau 3 saptamani cu ea pe unghii. Plus ca mi-am dezvoltat deja un ritual de ingrijire al unghiilor: intai ma spal bine pe maini, dupa care folosesc pila pentru a le da forma, inca 3 pile speciale pentru unghii (setul de pile este de la Oriflame), una pentru curatare, una pentru conditionare si ultima pentru stralucire; aplic un base coat de la Miss Sporty si culoarea pe care o aleg in functie de dispozitie. WhatsApp Image 2017-06-23 at 23.18.22Am mai multe culori preferate pe perioada verii si le aleg cam asa: roz pentru ca e culoarea mea preferata, atat nuanta deschisa roz prafos, pana la nuanta de roz intens; rosu cand ma simt indrazneata; galben si verde pentru ca sunt culori pe care nu oricine le-ar purta si pentru ca mi se par atragatoare; mov-lavender pentru ca e o culoare placuta, discreta; albastru pentru ca o asociez cu cerul; nude pentru momentele cand nu vreau nimic indraznet. Practic in functie de ziua respectiva si de cum ma simt in acel moment imi aleg culoarea.o2Apreciez si persoanele care merg la salon si isi fac manichiura cu oja semipermanenta, poate pentru ca nu au timp sau pur si simplu nu le place sa le faca acasa sau considera ca si-ar dedica prea mult timp in a face asta. Plus ca nu voi compara niciodata unghiile facute la salon care arata impecabil, cu unghiile facute acasa pe care de multe ori le refaci pentru ca s-au patat sau nu au iesit cum ti-ai fi dorit. Dar dupa cum am zis, pentru mine e o relaxare si nu dureaza mai mult de jumatate de ora, uneori nici atat avand in vedere ca acum dispunem de diverse variante de spray pentru uscare rapida a ojei. Eu folosesc un spray pentru uscare rapida de la Avon si e foarte ok, in 60 de secunde sunt uscate.

Pentru mine in schimb, un adevarat challenge e de facut pedichiura, aici intr-adevar e mai mare bataia de cap. Uneori prefer sa incalt niste tenisi decat sa imi fac pedichiura. Dar daca tot e vara, iar Bucurestiul vara e de nesuportat, asfaltul e prea incins pentru tenisi sau adidasi, ma conformez si imi fac pedichiura ca sa pot sa imi iau sandalele.

In concluzie, vara e clar pentru mine anotimpul culoriilor vii si indraznete. Manutele sus cine isi mai face manichiura acasa. Care e culoarea ojei voastre preferate pe perioada verii?

Kisses.

14 thoughts on “Ojele preferate pe perioada verii

  1. Nu am eu destule cunostinte in acest domeniu, dar in general prefer culorile deschide (o singura culoare :)) ) . Imi plac fetele care abordeaza o singura culoare, mii se par mai atragatoare asa.. decat cu 10001 de modele si culori diferite.

    Like

  2. Eu as vrea enorm de mult sa stiu sa mi le fac singura, acasa :)) niciodata nu m-am priceput si imi lipseste rabdarea! Nu am chef sa stau sa ma curat, nu reusesc sa ma dau bine din prima, ma enervez si ajung sa abandonez ideea :)) de aceea mi le fac la salon de multi ani. Inainte cu gel, acum de vreo 2 ani cu oja semipermanenta. Imi plac nuantele alese de tine, sunt foarte potrivite pt vara, si eu optez pentru culori mai puternice cand plec in vacante, insa la birou ma limitez la nude foarte mult, french-uri sau rosii.

    Like

  3. Mie imi place mult cartea de langa sticlutele cu oja 🙂
    Revenind la subiectul articolului, eu detin doar doua culori de oja si pe alea le folosesc doar la evenimentele speciale. Mie imi place stilul natural, am unghiile taiate scurt. Oare ai putea sa imi recomanzi un lac transparent, pentru a arata totusi mai ingrijite unghiile?

    Liked by 1 person

    1. Cartea o gasesti pe elefant.ro, eu am prins-o la reducere.
      Iar ca lac iti pot recomanda de la Farmec, poti incerca un top coat care ofera unghiei un luciu si are efect de gel. Sau mai poti incerca o baza cu complex fortifiant tot de la ei 😉. Le gasesti la ei pe site si banuiesc ca si in magazine.

      Like

  4. Eu de mult timp le port cu gel și cu tot felul de modele trăznite, dar cred că acum îmi voi face și eu ceva pastel, mi-ai făcut poftă cu aceste culori supuuuperbe 😀

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.