Favorite

Esentialele mele de vara

A venit si luna iulie cu pasi repezi si cu canicula. Am inceput inca de la inceputul lunii iunie sa imi adaug pe lista cateva produse esentiale care sa ma ajute sa trec de vara. Mie personal nu imi place atat de mult vara pentru ca e foarte cald, betoanele foarte incinse si aerul prea greu de respirat. Prefer primavara si toamna cand temperaturile sunt potrivite.Consider ca pe perioada verii avem nevoie de cateva produse esentiale pe care trebuie sa le achizitionam si sa ne folosim de ele cat mai mult ca sa ne amelioreze senzatia de sufocare si totodata sa ne ajute sa ne protejam de razele nocive ale soarelui.

Astfel in colectia mea de produse esentiale pentru vara au intrat urmatoarele:DSC_0061

  • Apa termala Vichy care mi se pare foarte buna si foarte utila in acelasi timp. Avand mai multe intrebuintari: pentru fata, ideala pentru un efect de racorire si revigorare; pe maini si/sau picioare dupa epilare, o face perfecta pentru vremea asta torida. Eu o folosesc foarte mult pentru ten, dupa procesul de demachiere si curatare, chiar inainte sa aplic crema cu acid hialuronic de la Gerovital. Ajuta la o absorbtie mai buna si mai rapida a acidului hialuronic.
  • Apa de trandafiri de la Avon o folosesc tot pentru efect de revigorare si e calmanta pentru ten. Se absoarbe rapid in piele si lasa o senzatie de catifelare si nu usuca pielea.
  • Spray-ul cu efect matifiant invizibil pentru fata Anthelios La Roche-Posay cu SPF50 este ideal pentru vara. E un spray invizibil care poate fi aplicat atat inainte de machiaj, cat si dupa, fara a deteriora machiajul. Actioneaza impotriva razelor UV la fel ca o crema, nu lasa urme albe, este anti-luciu si este cea mai buna din ce am incercat pana acum. O recomand cu drag.
  • Tot pentru fata mai folosesc 2 creme, ambele de la Avon, Sun+ cu SPF50, rezistenta la apa care e putin uleioasa dar intra repede in piele; a doua crema Nutraeffects radiance cu SPF20 e o lotiune nuantatoare cu formula mai groasa care lumineaza fata si totodata o nuanteaza.
  • Balsamul de buze de la Nivea Sun Protect waterproof e un must have. Protejeaza buzele si le hidrateaza in acelasi timp.
  • Pudra Stay Matte de la Rimmel London e potrivita pentru perioada aceasta. Lasa un finis mat tenului si se poate aplica ori de cate ori simtiti nevoia. Nu incarca si e potrivita oricarui tip de ten. In plus are un miros placut.
  • Servetelele absorbante pentru fata Optimals Oxygen Boost de la Oriflame sunt servetele din hartie foarte utile si usor de folosit. Indeparteaza instantaneu excesul de sebum si sunt potrivite pentru tenul gras cu tendinta de ingrasare in zona T. Ideale pentru utilizarea in timpul zilei, dau un aspect mat tenului si nu intinde machiajul.
  • O crema multifunctionala pe care o port mereu in geanta este cea de la Oriflame, Tender Care care e potrivita pentru orice: rani, zgarieturi, piele sau buze uscate. Momentan o am pe cea cu afine, are un miros placut.DSC_0059
  • Pentru corp folosesc lotiunea spray de la Gerovital cu SPF30 care previne arsurile solare, deshidratarea pielii, pete pigmentare sau imbatranirea prematura a pielii. Pentru mine e foarte importanta si protectia corpului, am si un tatuaj pe mana care necesita protectie, tocmai din aceasta cauza am optat pentru acest spray. E foarte usor de aplicat, se absoarbe foarte repede in piele, iar in compozitia sa intra si uleiul de rodie. In plus are un pret accesibil.
  • Tot in perioada aceasta prefer gelurile de dus racoritoare, cu diverse arome fructate sau florale. Momentan il folosesc pe cel de la Herbagen cu frunze de menta si cel de la Nivea cu fructul pasiunii si aloe vera. Mi se par foarte potrivite pentru vara, miros demential si nu usuca pielea.
  • Lotiunea de corp cea mai intens folosita e una de la Avon din gama Avon Care cu ceai verde, care e calmanta si racoritoare, cu un miros foarte fresh. Are 400 ml care sa imi ajunga pe toata perioada verii.
  • Mi-am achizitionat si un ulei de corp Skin So Soft de la Avon care e un ulei trifazic, in 3 culori cu un miros foarte placut, care se absoarbe repede in piele si nu lasa pielea uleioasa, lasa doar un luciu pe piele. Se agita inainte de folosire pentru a se combina cele 3 uleiuri.
  • Pentru ca nu am mereu timp la dispozitie sa ma epilez cu epilatorul sau sa merg la salon, folosesc lama si mi-am achizitionat din DM o spuma cu ulei de cocos si pepene verde care ajuta la o epilare rapida si totodata calmeaza pielea. Are un miros foarte placut.
  • Tot pentru protectie folosesc deodorantul roll-on de la Vichy pentru transpiratie excesiva. Chiar daca nu transpir atat de mult, pe canicula prefer sa folosesc ceva mai tare si cu o rezistenta indelungata, iar acest deodorant mi se pare potrivit.
  • Din geanta mea in perioada aceasta nu lipsesc niciodata plasturii Compeed, pentru ca mereu am probleme cu bataturile de la sandale. Sunt foarte utili si un tratament foarte bun pentru ameliorarea problemelor cauzate de incaltaminte.
  • Pentru par folosesc un spray de la Avon din gama Advance Techniques, Summer Hair Saver Complex, care e un spray de par cu protectie termica care nu incarca si nu ingrasa parul. Il aplic dimineata dupa ce imi coafez parul, inainte sa ies din casa.DSC_0058
  • Tot din esentialele mele nu lipsesc niciodata ochelarii de soare, deoarece ochii mei sunt destul de sensibili la lumina si palaria mea cute pe care am achizitionat-o din Meli Melo la reducere. Ma ajuta foarte mult sa ma protejez de soare.19488558_10209227894876156_6572722089281689497_o

Sunt sigura ca pe parcursul acestei veri o sa mai adaug si alte produse, dar momentan cam acestea sunt si le consider foarte importante pentru perioada aceasta caniculara. Este foarte importanta protectia solara, hidratarea si ingrijirea, atat a tenului, cat si a corpului.

Voi ce produse esentiale aveti pentru vara aceasta? Va astept cu comentarii in sectiunea de mai jos.

Sa aveti parte de o vara cat mai frumoasa si nu uitati sa va protejati de razele nocive ale soarelui!

Kisses

31 thoughts on “Esentialele mele de vara

  1. Am si eu apa pertamala Vichy, exact aceeasi versiune ca si a ta, si subscriu, este numai buna pentru zilele calduroase de vara. Mie imi place sa o aplic si seara dupa demachiere, pentru racorirea si calmarea tenului. Azi vreau sa imi comand si spray-ul matifiant cu SPF de la La Roche Posay si ma bucur ca am citit articolul tau pentru ca inca nu eram 100% convinsa ca e ceea ce caut eu. Ma interesa mai mult sa nu lase urme albe pe piele.

    Liked by 2 people

  2. Uuuu! Vreau meaparat sa incerc Spray-ul cu efect matifiant invizibil pentru fata Anthelios La Roche-Posay cu SPF50 . Pistruii mei si soarele nu se impaca deloc si cred ca un astfel de produs o sa-mi fie mega util.
    Imi place mult articolul, e plin de info utile šŸ˜˜

    Liked by 1 person

    1. Am insirat exact produsele necesare vara aceasta pentru mine cel putin. Nu am introdus produse de make-up deoarece folosesc aceleasi produse pt make-up, fie ca e vara, fie ca e iarna. Doar pudra stay matte am adaugat-o pentru ten šŸ˜Š

      Like

  3. Wow, foarte mult produse si interesante! Eu ador gelurile spuma de la Balea. Sunt foarte usoare si fresh, in special in perioada aceasta. Pentru protectie folosesc crema cu spf 50 de la Gerovital. Insa nu uit de palarie si nici de ochelarii de soare atunci cand ies din casa.

    Liked by 1 person

  4. Si pe mine m-ai facut curioasa cu Spray-ul pentru fata Anthelios La Roche-Posay :). Eu mai folosesc vara asta o lotiune autobronzanta de la Gerovital, un BB-Cream de la Lioelle cu SPF 30 si un lac de unghii foarte dragut de la Yves Rocher, nuanta magnolia.

    Liked by 1 person

  5. Wow! šŸ˜€ Voi trimite link-ul prietenei mele. Poate Ć®i va face ceva cu ochiul din toate produsele folosite de tine šŸ™‚ Era bine dacă specificai Ć®n articol și prețurile pentru fiecare produs Ć®n parte, iar la sĆ¢rșit un totalā€¦

    Like

    1. Produsele le-am luat pe rand si mi-am strans ce am considerat eu ca imi va trebui vara aceasta si nu am considerat ca preturile sunt necesare. Eventual daca ma intreaba cineva pot sa zic cat/de unde. Dar de obicei nu imi fac un plan de calcul sau un buget pentru nimic šŸ˜. Oricum multumesc.

      Like

  6. Pff… Ce “pachet” fain de vară! Foarte multe produse şi cum siguranţă o să-Å£i fie de folos! M-ai pus pe gĆ¢nduri…trebuie să-mi fac şi eu o listă cu cele necesare pentru că bate vĆ¢ntul Ć®n dulapul cu produse!

    Liked by 1 person

  7. Folosesti o gramada de produse. Chiar ma gandeam acum de cate produse am eu nevoie pentru perioada asta de vara. Mi-as dori sa incerc acel spray cu efect matifiant pentru ca am mai citit despre el si am auzit numai cuvinte frumoase si ā€¦. un DSLR as mai vrea!!!

    Like

    1. Sa incerci spray-ul daca ai ocazia. Chiar merita. Iar cu dslr-ul, eu l-am luat acum 2 ani de black friday. Vreau sa imi iau curand un Canon G7x Mark II pentru ce as vrea eu sa fac šŸ˜. Dar odata achizitionate le ai toata viata šŸ˜‰

      Like

  8. Ești prima persoana care scrie despre plasturii Compeed și scrie de bine. Eu Ć®ncă Ć®i folosesc pe cei clasici vara pentru că aveam impresia ca nu sunt ceea ce promit, dar acum am să-i iau și eu pentru că fac bătături foarte ușor Ć®n acest sezon și nu e deloc placut.

    Like

  9. Nu stiu de ce, dar mereu aleg produse complementare de la aceeasi firma cand e vorba despre cosmetice. Produsele de la Avon nu mi se potrivesc la ten, din pacate.

    Esentiale pentru igiena si cosmetica: apa micelara, spuma activa de curatare in profunzime a tenului, ulei de argan (in loc de crema hidratanta atat de fata, cat si pt corp), gel de dus de tip scrub, sampon si balsam de par cu ulei de argan

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.