Lifestyle

NO BEAUTY SHOPPING CHALLENGE

Va spuneam in articolul cu rezolutiile pentru anul 2018 ca vreau sa fac o pauza de la a cumpara produse cosmetice si am promis sa va tin la curent cu acest challenge, daca am sau nu am mai cumparat produse.originalPrin produse cosmetice m-am referit la absolut tot ce intra in aceasta sfera: produse de ingrijire a tenului- geluri de curatare, creme, ape micelare, etc; produse de machiaj: rujuri, farduri, fonduri de ten,etc, produse de rasfat: geluri de dus, creme de corp, masti, parfumuri, etc.

Am insirat cateva produse din fiecare categorie, practic nu am voie sa cumpar absolut nimic. A fost destul de greu sa accept acest challenge, dar m-am gandit la benefiicile pe care mi le va aduce si la faptul ca o sa am sansa sa imi termin stash-ul de produse pe care am reusit sa il fac. Iar cand zis stash, ma refer la cele 4 rafturi ticsite de produse si la cele 4 cutii care au ajuns pe jos, intr-un colt al dormitorului, ce sa vezi, nu mai am unde sa le pun. IMG_1186IMG_1187IMG_1184IMG_1185Ca sa intelegeti de ce am decis mai exact sa fac acest challenge, o sa va povestesc putin cum sunt eu: vad un catalog Avon/Oriflame imi comand de minim 200 lei, lunar- produsele noi aparute ma atrag intotdeauna, dar nu ma feresc nici de produsele vechi din brosuri, produse care, chiar daca sunt la oferta, nu am nevoie de ele. Daca ajung in DM, sa fereasca Sfantul, nu am iesit niciodata cu produse sub 100 lei. In Sephora, Douglas, The Body Shop, nu ajung foarte des, dar si cand o fac… Tentatia cea mai mare pentru mine este internetul: http://www.Denisacumparaproduse.ro, imi apar pe mail tot felul de oferte pe care bineinteles ca imi este foarte greu sa le refuz: “Oferta la geluri de dus 2+1”, nici nu ma mai uit cu ce sunt gelurile de dus, ca deja e completata adresa si butonul de finalizeaza comanda palpaie.

Site-urile pe care dau comanda cel mai des, minim o data la 2 saptamani: vegis, aoro, elefant, marionnaud si alte o gramada care nu imi vin acum in minte, dar stati linistite ca am bookmark special pentru site-urile de shopping, numit “beauty shopping”.

Sper ca acest challenge sa ma ajute sa fiu mai cumpatata si dupa ce termin perioada de 6 luni, sa cumpar doar ceea ce e necesar.

Dupa cum am mentionat si in articolul cu rezolutiile, pe care daca nu l-ati citit, il gasiti aici, am sa incerc sa va tin la curent cu aceasta provocare si o data la 2 saptamani, sa adaug un mic update in acest articol.

Va astept sa imi spuneti in comentarii daca voi ati incercat pana acum o provocare de genul acesta sau daca ati accepta. Also, voi sunteti cumpatate in ceea ce priveste shopping-ul?

Daca sunteti intr-o perioada de no beauty shopping challenge, ce va sfatuiesc sa faceti, pe mine m-a ajutat mult, a fost sa imi fac un wishlist si sa pun acolo toate produsele care ma atrag, e ca si cum ati face o comanda fara sa ii dati finalizare. Cumva mi-am pacalit creierasul si am reusit sa ma abtin din a cumpara. In plus, am pus deja in punguta cu empties 3 produse si asta pentru mine e o satisfactie imensa.

UPDATE 1-18 ianuarie: Pot sa spun ca pana acum am rezistat eroic, nu am cumparat absolut nimic, am refuzat orice brosura de avon/oriflame care mi-a fost oferita, nu am intrat in magazine de produse cosmetice si nu am facut nici o comanda online. Am cumparat intr-adevar cateva articole de care aveam nevoie pentru realizarea bullet journalului, dar nu intra in aceasta sfera, deci nu se pune. Am intrat azi in New Yorker si mi-am cumparat un fular si am fost atat de puternica incat nici perechea de jeans pe care mi-o doream nu am cumparat-o. Poate, doar poate, invat sa fiu mai cumpatata.

20 thoughts on “NO BEAUTY SHOPPING CHALLENGE

  1. Cum ar zice fetita mea ” O Doamne, o, vai, vai!”
    Draga mea, iti urez succes. Mai ai o provocare din partea mea…pana intri in 2019 sa nu mai ai niciunul din aceste produse….sunt fooooarte multe. De curiozitate, ce zice iubitul??

    Like

    1. Nu zice nimic, nu are treaba cu ce cumpar sau ca am atat de multe. Mai rade putin uneori si face misto, dar nimic cu rautate. Am noroc ca ma sustine in tot ce fac :D. Iti multumesc!

      Like

  2. Wow…multe cumparaturi, dar felicitari ca ai reusit sa te abti de la a mai face altele. Cam asa eram si eu, dar la mine s-a pus problema ca trebuie sa incep sa imi achit din credite si de aceea trebuie sa fac o remaniere a bugetului, nu pentru ca am prea multe produse rezerva :))
    Eu una mi-am stabilit totusi un buget de 200 de lei pe care il pot cheltui lunar pe ce imi doresc. Luna viitoare imi iau fondul de ten huda beauty, si urmatoarea luna imi doresc foarte mult prima palte pe care a scos-o ea. De abia astept!

    Like

  3. Cred că ai nevoie de o pauză de genul 🙂 glumesc, dar ai suficiente produse pentru următoarele luni 😀
    Este destul de greu să reziști tentației, mie îmi iese pentru maxim 3 luni, apoi trebuie să cumpăr ceva, oricât de mic ar fi. Iar internetul nu ne lasă liniștite fără mega oferte 😦

    Like

  4. Eu de obicei mai fac pauze din astea pe parcursul anului. Dar și când încep să se dea starturi la reduceri, fac prăpăd mai ceva decât dacă aș fi cumpărat tot anul. E de lăudat că reziști fără să cumperi absolut nimic când vin atâtea tentații din toate direcțiile!

    Liked by 1 person

  5. Chiar faci cumparaturi substantiale. Eu ma bucur ca n-am mai vazut un catalog oriflame de ani de zile si la Avon ma uit cand si cand online si imi iau mai mult rujuri ca restul am de toate. DM-ul este tentant pentru mine, dar nici aici nu iau exagerat de multe. Iau chestii care ma atrag in mod special si produse noi.
    Ce bine arata gamele alea intregi de creme. Ai sa intri in panica cand ai sa ramai cu putine! Recuperezi tu ….

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.