Reviews

Apa de trandafiri si beneficiile ei

Apa de trandafiri a fost folosita inca din vremurile stravechi, insasi Cleopatra folosea apa de trandafir in ritualul ei. M-am gandit sa va povestesc azi putin despre magia si beneficiile ei.IMG_1760Inca din antichitate, femeile foloseau apa de trandafiri pentru a se spala pe fata, fiindu-i cunoscute proprietatile calmante, astfel ca, cateva secole mai tarziu apa de trandafiri este utilizata si apreciata in industria cosmetica. Pe langa proprietatile benefice pe care le are asupra tenului, apa de trandafiri mai poate fi folosita pentru ingrijirea buzelor si a parului.

Apa de trandafiri poate fi cumparata de la orice farmacie, chiar si unele branduri au produse sub forma de apa de trandafiri, sau poate fi preparata acasa (ai nevoie de 6 linguri de petale de trandafiri maruntite cu mana. Pune 3 linguri la macerat in 250 ml de apa, de seara pana dimineata, iar celelalte 3 infuzeaza-le 20 de minute in 250 ml de apa).IMG_1759Cateva dintre beneficiile apei de trandafiri:

  • Ingrijirea tenului– poate fi folosita pe toate tipurile de ten avand multiple proprietati: calmeaza tenul obosit si pielea iritata, curata si echilibreaza tenul gras, tonifica si revitalizeaza tenul, estompeaza petele de roseata datorita compusilor ei astringenti.
  • Ingrijirea pungilor de sub ochi– daca va simtiti ochii obositi, sau nu ati reusit sa dormiti noaptea precedenta si sa va odihniti, va recomand sa puneti sticluta cu apa de trandafiri cateva minute la frigider, iar dupa, cu ajutorul unei dischete, sa o tineti cateva minute pe pungile de sub ochi, va face minuni.
  • Ingrijirea buzelor– apa de trandafiri poate fi folosita si pentru ingrijirea buzelor. Probabil ca stiti deja ca mierea este ingredientul magic care e folosit pentru ingrijirea buzelor, iar daca adaugati cateva picaturi din apa de trandafiri in 2 lingurite de miere, efectul va fi de hidratare si calmare a buzelor uscate si crapate.
  • Ingrijirea parului– in general apa de trandafiri este folosita pentru a masa usor scalpul pentru a favoriza circulatia sanguina, sau pur si simplu poate fi pulverizata pe lungimea parului pentru a-l ajuta la regenerare.

Pe langa beneficiile pentru partea de frumusete, apa de trandafiri are si beneficii pentru corpul nostru:

  • Calmarea stresului– cea mai simpla si cunoscuta metoda de a te bucura de beneficiile apei de trandafiri, este sa o adaugi in cada cu apa fierbinte si sa te bucuri de o baie lunga si relaxanta. Cu totii avem o viata aglomerata si stresanta, iar o clipa de rasfat si relaxare nu strica niciodata.
  • Aromaterapie– v-am mai povestit in nenumarate randuri ca eu folosesc diverse uleiuri esentiale pentru aromaterapie (o sa scriu in curand un articol dedicat acestui subiect) si folosesc si ulei esential de trandafiri. O alta varianta este daca aveti umidificator sa inlocuiti apa normala cu apa de trandafiri sau gasiti acum tot felul de alte variante inlocuitoare cum ar fi betisoarele parfumate, lumanarile pe care le puteti folosi pentru aromaterapie. Ajuta foarte mult la relaxare si imbunatateste considerabil calitatea somnului.
  • Ceaiuri terapeutice– poate fi folosita apa de trandafiri si la prepararea diverselor ceaiuri terapeutice pentru tratarea infectilor urinare sau alte probleme abdominale  induse de stres. Ceaiul are efect calmant asupra organismului.
  • Deserturi– apa de trandafiri mai este folosita in ultimul timp si pentru aromatizarea unor deserturi, care folosit, schimba cu totul aroma, dandu-i un gust aparte.

Momentan eu folosesc apa de trandafiri de la Avon, imi place foarte mult, o folosesc des pe ten pentru un efect de calmare, dar si pe pungile de sub ochi. Am incercat si apa de trandafiri de la farmacie si cu siguranta o sa incerc si de la alte magazine cosmetice. Mi se pare ca este intr-adevar un aliat de nadejde si are foarte multe beneficii asupra frumusetii, asupra corpului si a psihicului nostru.IMG_1758Sunt curioasa daca voi mai cunoasteti si alte beneficii ale apei de trandafiri, asa ca va astept sa imi spuneti mai jos in comentarii.

Kisses

28 thoughts on “Apa de trandafiri si beneficiile ei

  1. Oh, dar are intrebuintari, nu gluma!
    Ar trebui adaugat si in cosul meu de cumparaturi, mai ales ptr par, care trece printr-o perioada urata.
    Te imbratisez cu drag!😍

    Liked by 1 person

  2. Cred ca ultima data cand am folosit apa de trandafiri a fost atunci cand am fost la Bulgari. Nu stiam ca este chiar atat de buna. Poate am s-o incerc si eu pe cea de la Avon

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.