Lifestyle

Cum imi curat eficient si rapid pensulele si buretelul de machiaj

V-ati gandit vreodata ca unele probleme ale tenului sunt din cauza pensulelor si a buretelului de machiaj pe care nu le-ati mai curatat de… nici nu va amintiti cand? Atat pensulele de machiaj, cat si bureteii, sunt purtatori de diverse bacterii pe care le punem pe fata in momentul in care le folosim zi de zi fara sa le curatam. M-am gandit sa va prezint ce metoda folosesc eu pentru curatarea acestora si totodata ce solutii imi vin in ajutor.pensule_thumbnailSunt sigura ca stiti deja cat de important e sa curatati toate instrumentele pe care le folositi in realizarea unui machiaj, iar daca inca nu stiti lucrul acesta, ei bine, e timpul sa va ganditi serios cat de daunator este acest lucru tenului vostru.

Fiind folosite foarte des, acumuleaza o multime de praf, sebum si murdarie si creeaza un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor. Pe langa faptul ca ii faci rau tenului tau, iti poti contamina si produsele de makeup pe care le folosesti. Asa ca e esential sa le curatati cat mai des posibil, iar daca nu aveti timp, folositi altele curate.

Eu imi spal pensulele cam o data pe saptamana, dar folosesc altele la fiecare machiaj. Nici nu pot sa zic ca ma machiez zilnic si aici ma refer ca nu aplic toti pasii pentru un machiaj impecabil, ci in cele mai multe zile folosesc doar produsele esentiale: fond de ten, concealer, rimel si eventual un ruj.

Am incercat de-alungul timpului mai multe solutii de curatare de la ulei de cocos si pana la splarea in masina de spalat. Am gasit o solutie care mi-a atras atentia si am incercat-o. De atunci e singura solutie careia i-am ramas fidela si o recumpar de fiecare data cu placere. Este vorba de spray-ul Beauty Salon pe care l-am achizitionat de pe elefant si care face o treaba excelenta. Pe langa acest spray mai folosesc un sapun solid Protex si un mic gadget care face curatarea pensulelor sa fie mai usoara si mai eficienta.

Metoda mea e una simpla, iar in clipul pe care l-am postat pe canalul meu de youtube, va arat exact care sunt pasii pe care ii urmez. Asa ca va invit sa urmariti si clipul pentru a vedea exact pasii pe care ii urmez si ce rezultate am.

Sunt curioasa ce alte solutii stiti si care au dat rezultate pentru voi, asa ca va astept sa imi spuneti in comentarii.

Sper ca v-am fost de folos cu acest articol si cu acest clip!

Kisses

 

16 thoughts on “Cum imi curat eficient si rapid pensulele si buretelul de machiaj

  1. Este foarte bine sa ne spălăm cat mai des pensulele desi acest lucru ma streseaza teribil pt ca am multe pensule :)) Eu le spăl cu apă și șampon sau sapun dar daca sunt in deplasare am două soluții de curățat pensulele šŸ™‚ una de la MAC si una de la Ebelin din DM ( folosesc soluțiile si pt pensulele pline cu tus de ochi) ! Te puup! šŸ’‹šŸ’‹šŸ’‹

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.