Hai sa gatim impreuna!

Reteta de gogosi

M-am gandit sa incep o serie noua, atat aici, cat si pe canalul meu de youtube numita “Hai sa gatim impreuna“, unde vreau sa postez cateva retete pe care le voi face pe parcurs.Daca ma urmariti deja de ceva timp, stiti ca nu sunt foarte pasionata de gatit, dar am hotarat sa invat cat mai mult si sa incerc sa experimentez diverse retete si bineinteles vreau sa impart aceasta experienta cu voi.

IMG_0244Pentru prima reteta ma gandeam la ceva simplu, iar cand colega mea Adelina a venit cu ideea sa facem gogosi am zis ca e momentul sa incep si aceasta serie. Deci azi avem o reteta traditionala de gogosi.

INGREDIENTE:IMG_0200

  • faina
  • drojdie
  • unt
  • 3 oua
  • 100 ml de lapte
  • zahar brun combinat cu zahar normal
  • zahar pudra
  • esenta de rom si esenta de vanilie
  • putina coaja de lamaie

MOD DE PREPARARE:

Am inceput prin a incalzi laptele, in care ulterior am topit drojdia impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar brun, dupa care am spart ouale adaugand cealalta jumatate de zahar ramasa si le-am amestecat exact ca la omleta.

Pentru pregatirea aluatului am pus jumatatea de kilogram de faina in care am adaugat dupa gust esenta de rom si esenta de vanilie, putina coaja de lamaie, iar peste am adaugat amestecul de oua si cel de drojdie cu lapte si am inceput sa framant totul pana s-a format aluatul (cred ca stiti procedeul deja). Dupa ce am terminat cu aluatul, l-am lasat 2 ore sa creasca.

Dupa cele 2 ore in care noi am filmat un clip impreuna, am povestit si am inspectat putin colectia de produse a Adelinei, ne-am intors la treaba si am intins aluatul, am facut formele si le-am pus in ulei sa creasca. Dupa ce gogosile s-au facut, am adaugat zahar pudra deasupra si voila: ♥Pofta buna!♥IMG_0242Tot procedeul il puteti vedea si in clipul pe care l-am postat pe canalul meu de youtube.

Astept sa imi scrieti in comentarii daca voi aveti alta reteta de gogosi sau daca v-a placut reteta mea si also astept sa imi trimiteti poze pe instagram daca ati incercat reteta.

Kisses

 

 

21 thoughts on “Reteta de gogosi

  1. Vai, mi-e pofta de gogosi de un an de zile si tot nu ma indur să fac că știu că nu mă opresc pana nu le termin 😀 Arata foarte bine!

    Liked by 1 person

  2. Par delicioase gogoșelel acelea!! 😍😍😍 Așa rotunjoare! O să rețin și eu rețeta, cu toate că seamănă cu ce facem și noi.

    Liked by 2 people

  3. De 2 ori am incercat sa fac gogosi si a fost un dezastru. Sotul meu a zis: “Tu n-ai mancat gogosi cand erai mica?” Nu stiu de ce n-au crescut ca lumea desi la gust erau chiar bune. Imi este si frica sa incerc reteta ta

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.