Jurnal de ganduri

O zi de relaxare la munte

Mereu mi-a placut sa merg la munte, de mica mergeam in diverse excursii cu scoala la munte. E o diferenta totusi intre plecatul la munte cand eram copil si plecatul la munte acum, ca adult.IMG_0085Cand eram copil mergeam in excursii la munte cu colegii de scoala sa ne distram si sa cunoastem locuri noi, acum ca adult, merg la munte sa ma conectez cu natura, sa meditez, sa ma relaxez si sa imi incarc bateriile.IMG_0091Am inceput de curand sa apreciez mai mult natura, sa ma bucur de tot ceea ce ea ne ofera si sa prefer tot mai mult sa stau in mijlocul ei, asa ca daca ar fi sa aleg intre o zi plina de distractie pe o plaja si o zi de relaxare la munte, as alege fara nici o urma de remuscare varianta a doua.IMG_0063.jpgFacand in ultimul an destul de multe excursii la munte cu masina, am realizat ca Romania noastra e o tara atat de frumoasa, cu zone absolut mirifice, iar noi din pacate nu stim sa o apreciem. Ne plangem ca e plin de poluare, dar nu gasim o solutie alternativa pentru asta, ne plangem ca e mizerie, dar aruncam gunoaiele doar pe jos, ne plangem ca nu avem unde petrece un weekend relaxant, cand sunt atat de multe zone cu locatii frumoase. Doar daca am face ceva. Atat. E simplu. Trebuie doar sa facem.IMG_0144.jpgAm petrecut 1 mai la munte, intr-o zona frumoasa de munte, la Padina, undeva langa Sinaia. Pe drum pana acolo m-am bucurat de drumul superb, fiind o zona undeva mai sus, am avut de urcat cativa km buni cu masina intr-o zona cu multe curbe si padure. Am admirat copacii inverziti, cerul de un albastru imaculat si razele soarelui care ne luminau drumul.IMG_0061.jpgAm facut un popas la Lacul Ialomita, barajul Bolboci, care e o locatie superba, cu cateva cabanute in jurul barajului si un deal mic, perfect pentru a petrece o zi relaxanta.IMG_0126-2IMG_0137IMG_0150IMG_0164IMG_0174Padina e putin mai sus de baraj, circa cativa km, o locatie de picnic, inconjurata de padure si un rau.IMG_0067-2IMG_0097Ne-am asezat langa rau, am facut ce face tot romanul de 1 mai: gratare si mititei si ne-am relaxat.IMG_0193IMG_0255Am decis sa ne aventuram putin si prin padure, padurea fiind un loc superb, racoros, cu multa verdeata, dar din pacate nu am vazut nici o urma de animalut: ma asteptam totusi sa vad o veverita, dar neh, nimic.

Muntele e mereu o idee grozava, eu mereu imi gasesc linistea de care am nevoie, imi pun gandurile in ordine si cumva reusesc sa imi incarc bateriile pentru urmatoarea saptamana.IMG_0291Chiar va recomand sa faceti iesiri la munte, sa descoperiti locuri noi, locuri de care nici nu stiati, pentru ca Romania noastra chiar are locuri minunate, locuri exact ca in basmele pe care le citeam cand eram copii.

Daca v-am facut curiosi, va invit sa urmariti si clipul pe care l-am postat pe canalul meu din aceasta excursie la munte. Si va invit sa imi spuneti si voi in comentarii ce parere aveti despre aceste locuri minunate.

Kisses

20 thoughts on “O zi de relaxare la munte

  1. Foarte frumoase clipele voastre de relaxare!! 😘😘 E fain de tot când poți ajunge repejor la munte să te destinzi!

    Liked by 1 person

  2. Un peisaj absolut superb. Foarte frumoasa zona si recunosc ca n-am mai auzit de ea pana acum. Eu anul asta am stat acasa de 1 mai. MI-a parut rau, dar sotul meu a fost bolnav si n-am putut pleca

    Liked by 1 person

  3. Chiar avem o țară foarte frumoasă și, ca și ție, mi-ar plăcea să îi respectăm și apreciem frumusețea mai mult. Superbe peisajele locurilor în care ai fost și le-ai surprins foarte fain în poze, reușind să mă conectezi câteva minute la atmosfera montană. 😉

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.