Reading Wonderland

BOOKAHOLIC – Dependenta de carti se trateaza cu… alte carti!#3

Mananca, roaga-te, iubeste- Elizabeth Gilbert

Am terminat de citit aceasta minunata carte scrisa de Elizabeth Gilbert si desi dupa primele 50 de pagini nu am gasit-o atat de interesanta, pe parcurs, m-a convins ca merita citita si sunt o gramada de lucruri care se pot invata din ea.20180513_100157Cand am cumparat aceasta carte m-am gandit foarte mult la titlu si eram foarte curioasa cati dintre noi stim sa facem cu adevarat lucrurile acestea? Cati mai stim sa gustam cu adevarat din arta culinara a unei tari? Cati dintre noi ne rugam in locurile de cult in care intram si mai ales cati dintre noi ne lasam inima si mintea deschisa pentru a primi si a darui dragoste? Mi-am raspuns singura, citind aceasta carte, ca suntem putini cei care facem cu adevarat lucrurile acestea.

Cartea e destul de profunda, personajul principal, Liz, o femeie care a trecut prin foarte multe incercari, a fost asaltata de indoieli, atacuri de panica si o multime de insatisfactii. Un divort uneori te pune uneori intr-o siuatie grea, pierderea increderii in sine, depresia, lipsa somnului gandurile incontrolabile au facut-o pe Liz sa porneasca intr-o calatorie lunga de un an de zile, in care sa se redescopere.20180520_172735Cartea e impartita in 3 capitole, fiind si tarile pe care aceasta le viziteaza. Si pentru ca nu vreau sa intru in foarte multe amanunte, o sa va povestesc pe scurt ce a facut in fiecare tara si o sa va las un citat preferat din toate cele 3 tari vizitate.

In Italia, Liz gusta la dolce vita si deliciile ei culinare, reusit sa puna si cele 12 “cele mai fericite” kilograme. Descopera cea mai buna pizza din oras, invata limba italiana si viziteaza foarte multe locuri minunate.20180520_172833

“Am ajuns in Italia stoarsa si slabita. Nu stiam inca ce meritam. Poate ca nici acum nu stiu cu siguranta. Ce stiu e ca prin intermediul placerii nevinovate am reusit sa ma adun pe mine, cea din ultima perioada si sa refac din bucatele o persoana mai completa. Lucru care se poate exprima cel mai simplu prin am pus pe mine.”

In India, Liz e in cautarea spirituala. Aflata intr-un ashram, invata ce inseamna cu adevarat trezirea la 3 dimineata, frecatul de podele, meditatia si rugaciunea. Il cunoaste pe Richard din texas, cel mai nostim si plin de sine om, care o motiveaza cu adevarat. Mi-a ramas intiparita in minte scena de pe acoperis unde a incheiat oficial relatia cu fostul sot, momentul in care l-a iertat si a ales sa isi continue viata si toate astea cu ajutorul meditatiei, inauntrul sufletului tau.20180520_172910

“M-am gandit la cati oameni isi pierd fratii, prietenii, copiii, iubitii, inainte de a le putea oferi atat de pretioasele cuvinte de indulgenta si iertare. Cum pot supravietuitorii relatiilor incheiate brusc sa indure durerea lucrurilor pe care nu au apucat sa le spuna? Din locul acela de meditatie, am reusit sa gasesc raspunsul: poti incheia tu insusi lucrurile neincheiate, poti face asta inauntrul tau. Nu e doar un lucru posibil, e un lucru esential.”

In Indonezia, Liz incearca sa isi reconcilieze trupul cu sufletul, sa descopere echilibrul care se cheama fericire si isi gaseste marea dragoste. Aici pe langa vraciul Ketut, de la care invata o multime de lucruri, mai cunoaste cateva persoane care ii vor deveni dragi, dar si marea dragoste reveland faptul ca in momentul in care te simti implinit, gasesti echilibrul de care ai nevoie, lucrurile bune vin spre tine.20180520_173007

“Mi-am dat atunci seama ca asa ne iubeste si ne primeste Dumnezeu pe noi toti, ca nu exista vreun loc in univers care sa fie iadul, cu exceptia celui din mintile noastre terorizate.”

O carte minunata, o carte care m-a pus pe ganduri si m-a motivat sa incerc meditatia, sa incerc sa iert oamenii si intamplarile pe care le purtam cu mine de o gramada de ani si totodata sa fiu puternica si sa lupt pentru ceea ce imi propun.

Va recomand cu drag aceasta carte, intentionez sa urmaresc si filmul in curand si cu siguranta o sa citesc si partea a doua.

Sunt curioasa cati dintre voi ati citit aceasta carte si cum vi s-a parut, asa ca astept comentariile voastre in casuta de mai jos.

Kisses

40 thoughts on “BOOKAHOLIC – Dependenta de carti se trateaza cu… alte carti!#3

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.