Reading Wonderland

BOOKAHOLIC – Dependenta de carti se trateaza cu… alte carti!#4

  De vorba cu Emma- Vitali Cipileaga

Am terminat de curand aceasta carte de Vitali Cipileaga pe care o tineam in biblioteca de vreo 2 ani si tot asteptam momentul potrivit sa o citesc. Acum ca am terminat-o, ma gandeam sa ii fac o recenzie si sa va povestesc si voua putin despre ea.

Cum am fi noi fara dragoste?Cum ar fi dragostea fara noi?Intr-o lume a iubirii si a povestilor de viata, Emma, femeia rebela si inocenta in acelasi timp, cauta raspunsuri la propriile intrebari. Sa le gaseasca, o ajuta Greg, barbatul creator si omul ei de incredere, alaturi de care traieste bucurii si dezamagiri, resimtite in dialoguri si reflectii.

Intreaga carte se bazeaza pe dialoguri intre cei doi, dar si un scurt rezumat al acestui dialog, bineinteles cu invataturile desprinse din acesta.

Nu e o carte siropoasa chiar daca este despre dragoste, m-am regasit in multe fraze si dialoguri si am fost pusa de multe ori in ipostaza de a reflecta asupra unor subiecte.

Fiecare intrebare isi gaseste raspunsul si fiecare insiruire de ganduri explica cumva de unde vin si aceste intrebari .

Eu cred ca mesajul acestei carti va fi perceput diferit de fiecare om in parte, tocmai pentru ca avem experiente de viata diferite si le traim la alte intensitati, dar cred cu tarie ca va veti regasi in dialoguri si poate veti gasi raspunsuri la intrebari pe care vi le-ati pus la un moment dat in viata.

Eu am gasit in Emma vocea sufletului si totodata o amica buna cu care sa imi impart cafeaua, analizand impreuna intamplari, sentimente si trairi din culise. Dialogurile Emmei sunt profunde, eu una m-am regasit in multe din ele, are tendinta de a fi putin dramatica, la fel ca mine.

Ce vreau sa va mai zic este faptul ca aceasta carte are foarte multe citate, cumva in fiecare capitol nou apare un citat mare de la care pleaca toata ideea si dialogul capitolului. Nu m-a deranjat lucrul acesta, stiind exact la ce sa ma astept in capitolul respectiv.

Cartea explica mult ideea de relatie fericita, faptul ca daca vrei cu adevarat sa fi fericit intr-o relatie trebuie sa comunici, sa fi in primul rand un prieten pentru persoana cealalta, iar peste lucrurile mai putin placute, puteti trece doar luptand impreuna.

Sa nu va asteptati la actiune de la aceasta carte pentru ca acest lucru lipseste, dar eu nu pot sa zic ca acest lucru m-a facut sa o las din mana.

De vorba cu Emma este dupa parerea mea o carte frumoasa, care te ajuta sa te regasesti, sa traiesti alaturi de personaje prin aceste dialoguri si poti sa desprinzi si cateva lectii de viata.

Cartea De vorba cu Emma o gasiti aici.

Sunt tare curioasa daca voi ati citi-o si ce parere aveti despre ea, asa ca va astept sa imi spuneti in comentarii.

Kisses

37 thoughts on “BOOKAHOLIC – Dependenta de carti se trateaza cu… alte carti!#4

  1. Cam așa procedez și eu cu dependența de cărți… Mă tratez cu alte cărticele. 😂😂 Am citit mai demult “De vorbă cu Emma” și mi s-a părut o carte faină. Lejeră și plină de învățăminte pe alocuri. Aș reciti-o ca să mi-o amintesc mai bine. 😘

    Liked by 1 person

    1. Nu mi se pare ca seamana cu cartile Irinei pentru ca aici sunt prezentate doar niste dialoguri in care personajele cauta raspunsuri. Fluturi e o poveste de dragoste, dar are actiune si intamplari. Intr-adevar sunt pe acelasi gen, dar usor diferite 😊

      Like

  2. Recenzia ta m-a convins că este o carte ce merită citită. Mulțumesc frumos pentru recomandare, voi cumpăra și eu cartea.

    Like

  3. Am citit-o. Nu m-a incantat atat de mult, mi se pare o carte din citate, Depinde de gusturi, insa pot spune ca e o carte motivationala excelenta.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.