Jurnal de ganduri

Un weekend la munte e intotdeauna o idee buna

Fiind mereu ocupati cu munca, stresati si pusi mereu pe fuga, cred ca uneori e bine sa ne mai luam o pauza, sa facem o excursie undeva unde putem sa ne relaxam si sa ne reincarcam bateriile. Si unde ar fi un loc bun sa faci asta, daca nu la munte, unde aerul e mereu fresh si unde te poti conecta cu natura.

Muncind de aproximativ 5 ani deja, am invatat sa imi cunosc limitele in materie de stres, oboseala, asa ca in momentul in care simt ca nu mai fac fata, fac o mica excursie la munte. Pentru mine nici nu conteaza ca e un weekend sau sunt mai multe zile, important e sa fac aceasta escapada si sa imi reincarc bateriile.

E foarte important sa invatam sa ne cunoastem limitele si totodata sa stim ce ne face sa ne simtim mai bine si ce trebuie sa facem pentru a iesi din aceasta stare.

Stiu ca majoritatea oamenilor prefera marea, in special in sezonul cald si intr-adevar e un loc minunat de relaxare, dar nu iti ofera nici pe departe ceea ce iti ofera muntele si anume: liniste, aer curat, natura. Asa ca eu prefer muntele oricand si oriunde.

Am fost recent la munte, intr-un loc minunat, in Carpinis, judetul Gorj. Daca ma urmariti pe instagram, cu siguranta ati vazut poze. Am stat 2 zile la cabana Codruta din Carpinis, un loc absolut superb. Am avut toata cabana pentru noi, un proprietar jos palaria, iar curtea a fost tare draguta cu balansoar, cu gratar, mai pe scurt exact ceea ce ne-am dorit.

Am vizitat partia Ranca si a fost tare frumos, am prins o vreme splendida de primavara cu un soare puternic si zapada cat vedeai cu ochii.

Ne-am aventurat putin pe jos sa vizitam si chiar m-am simtit tare bine, atat de bine incat noaptea am dormit ca un copil mic.

Pentru ca am fost atat de aproape de Targu-Jiu am fugit intr-o scurta vizita, iar capodoperele lui Constantin Brancoveanu merita sa fie vizitate cu siguranta. Pe langa operele lui Brancoveanu, orasul in sine mi-a lasat o impresie tare buna.

In drum spre Bucuresti, chiar dupa ce am iesit din Carpinis, undeva pe dreapta e o padure superba, numita “Padurea Colorata” (o gasiti si pe google sub acest nume), unde copacii sunt vopsiti in toate culorile, trebuie neaparat sa o vizitati.

Sfatul meu e sa faceti cat puteti de des excursii la munte, fie si doar pentru un weekend. Va asigur ca o sa va incarcati bateriile si o sa va simtiti plini de energie.

Ma gandeam sa va las aici cateva poze, sa va bucurati si voi de peisajele minunate, poate va lasati convinsi ca un weekend la munte e intotdeuna o idee buna!

Daca vreti sa vedeti intreaga noastra aventura de la munte, dar si peisajele superbe filmate de mine, va invit sa urmariti si clipul postat pe canalul meu de Youtube.

Voi cat de des faceti excursii la munte? Si ce va place cel mai mult la munte? Astept sa imi spuneti in sectiunea de comentarii.

Kisses

31 thoughts on “Un weekend la munte e intotdeauna o idee buna

  1. Din când în când ne mai trebuie și o mică vacanță, pentru a ne relaxa. Să știi că eu mă aflu printre oamenii care preferă muntele și nu marea.

    Liked by 1 person

  2. Eu am fost absorbita total de poze care sunt absolut superbe, eu n am fost niciodata pe o partie, dar sincer nici nu ma tenteaza😂

    Liked by 1 person

  3. Într-o vreme, când sănătatea îmi permitea, eram des pe drumurile munților și era minunat.
    Bucură-te cât poți de toate aceste ocazii!

    Liked by 2 people

  4. Se pare ca ati avut un week-end minuant . E frumos la munte sa vii sa stai cateva zile dar sa stai o viata asa cum stau eu la un moment dat te saturi de frig 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.