Lifestyle

ApiLand- mierea poliflora. Ce beneficii are?

Probabil ati vazut story-urile de pe instagram in care v-am prezentat coletelul pe care l-am primit din partea celor de la ApiLand. Au fost foarte draguti sa imi trimita 2 borcanele de miere poliflora si astfel mi-a venit ideea sa scriu un articol despre beneficiile acesteia.

Despre ApiLand:

ApiLand este un brand romanesc care are cea mai variata gama de produse apicole, cu peste 15 ani de experienta in domeniul apicol, produsele sunt certificate de Ecoinspect si atestate de catre BIO-Romania.

Mierea poliflora- aliment si medicament dulce:

Istoria ne spune ca mierea de albine a fost primul indulcitor pe care omul l-a folosit pentru hrana, dar si pentru producerea unor bauturi alcoolice rafinate.

De la egipteni si antici au ramas marturii care descriu modul de recoltare si de folosire a mierii, ca aliment, medicament si ingredient folosit in diverse masti cosmetice.

Dupa provenienta, mierea poliflora este obtinuta din prelucrarea nectarului si polenului florilor melifere. Este produsul multor plante de pe camp si are in compozitia sa diverse minerale, vitamine si principii active.

Cu siguranta apicultorii care vand miere stiu ca mierea poliflora este mult mai bogata in nutrienti necesari omului.

Beneficiile mierii poliflore:

  • Este un aliment complet, poate cel mai complet aliment natural din cate exista.
  • Este compusa din zaharuri simple, fructoza, glucoza, vitamine din complexul de vitamine B, vitamina C, enzime si minerale.
  • Stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste digestia, ajuta functiile ficatului si creste procesul de hemoglobina din sange.
  • 1-2 lingurite de miere luate dimineata, pe nemancate, cu un pahar de apa la temperatura camerei, imbunatateste digestia.
  • Pentru bolile de ficat se pot face combinatii de lamaie/grefruit si miere care se amesteca si se ia o lingurita de 3 ori pe zi, inainte de masa.
  • Actioneaza benefic asupra inimii.
  • Stimuleaza vindecarea ranilor.
  • Indulcitor pentru cafea, ceai, sucuri preparate in casa.
  • Este folosita in diverse masti cosmetice: atat pentru ten, cat si pentru par si corp ca si scrub.
  • Are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antiseptice.
  • Combate oboseala fizica si psihica datorita continutului de vitamine din complexul B.
  • Previne demineralizarea oaselor si stimuleaza cresterea acestora datoria nivelului crescut de calciu.

Poate fi consumata cu succes in diverse preparate si am sa va las mai jos, cateva idei de retete pe care eu le pregatesc cel mai des:

  • Iaurt cu cereale si miere– folosesc un iaurt grecesc, peste care pun fulgi de ovaz, o banana si 2 linguri de miere(se prepara usor si e satios).
  • Seminte de chia si miere– pun de seara la frigider intr-un borcanel putin iaurt de baut, cateva seminte de chia, fructe si deasupra 2 lingurite de miere(semintele de chia absorb iaurtul, se unfla si se formeaza un preparat bun de consumat la micul dejun).
  • Smoothie cu fructe si miere-imi prepar des si smoothie cu fructe la care adaug intotdeauna 2 linguri de miere.
  • Clatite cu miere– duminica dimineata imi place sa imi pregatesc cateva clatite americane cu fructe si cu miere.
  • Granola cu miere– cel mai satios si gustos mic dejun.

Dupa cum probabil ati citit, mierea poliflora are o multime de beneficii, asa ca va recomand sa o introduceti in preparatele voastre zilnice.

De unde pot fi achizitionate produsele ApiLand:

Produsele ApiLand le gasiti aici, iar daca doriti sa aflati informatii despre alte produse ApiLand pe care eu le-am incercat si care m-au ajutat in lupta mea contra oboselii, va las aici link catre articol.

Sunt curioasa daca voi ati consumat produse ApiLand si ce anume ati incercat, asa ca astept sa imi spuneti in sectiunea de comentarii.

Kisses

43 thoughts on “ApiLand- mierea poliflora. Ce beneficii are?

  1. Mierea este nelipsită din casa și alimentația noastră. La fel și alte produse apicole cărora le cunosc beneficiile pentru sănătatea noastră.
    Mierea polifloră are de asemeni beneficii deloc de neglijat.

    Liked by 1 person

  2. Am consumat si eu produse de la Apiland. Am consumat bomboane, polen crud, miere poliflora … si cred ca am si o tinctura de propolis de la ei. Imi plac produsele lor

    Liked by 1 person

  3. Eu mananc miere mai rar pentru ca nu toata imi face bine. Cea de la Apiland este tare buna si naturala, asa ca beneficiile ei sigur sunt prezente. 😘

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.