Hai sa gatim impreuna!

Omleta in forme de briose- un mic dejun rapid si satios

Cine nu adora omleta dimineata? Mi se pare cel mai rapid si satios mic dejun pe care il putem prepara in diminetile de weekend. M-am gandit sa va impartasesc azi cu voi reteta mea de omleta in forma de briose.

Totul a inceput de la omleta clasica din oua cu cateva condimente pentru gust, dupa care am inceput sa adaug din ce in ce mai multe ingrediente in omleta mea, sa o prepar cat pe aragaz, cat in cuptor si in cele din urma m-am gandit sa incerc omleta in forme de briose. E o reteta destul de simpla pe care eu am adaptat-o gusturilor noastre si am adaugat ingredientele pe care le adaug de obicei in omleta clasica.

Ingrediente:

Pentru omleta in forme de briose aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 7 oua
  • branza
  • sunca
  • rosii Cherry
  • masline
  • ceapa verde
  • patrunjel
  • condimente dupa gust: sare, piper
  • tava pentru briose

Ingredientele folosite pot fi inlocuite dupa bunul gust si plac. Puteti folosii carne din piept de pui, cascaval, morcovi, broccoli sau orice alte ingrediente care va sunt voua si familiei pe plac.

Mod de preparare:

Batem ouale in primul rand exact ca pentru omleta la care adaugam dupa gust condimente: sare si piper si le lasam putin deoparte.

Restul ingredientelor se taie marunt: sunca, branza, rosiile, ceapa verde, patrunjelul si maslinele. Dupa ce le-am taiat marunt, am uns tava pentru briose cu putin ulei de masline de la Solaris pe care il folosesc de ceva timp si am adaugat in mod egal toate ingredientele maruntite anterior.

Urmatorul pas este sa turnam in fiecare forma de briosa, peste ingredientele maruntite si puse in tava ouale batute. La sfarsit am adaugat patrunjelul deasupra.

Cuptorul l-am preincalzit la 180grade si am bagat tava cu omleta in forme de briose. Am lasat-o in cuptor aproximativ 20 minute, in timpul acesta o sa observati ca ele cresc usor, dar nu va speriati daca se mai lasa dupa ce sunt scoase din cuptor pentru ca e un lucru normal fiind vorba de oua.

Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am scos din tava si le-am asezat pe o farfurie.

Au fost delicioase! Iar reteta dupa parerea mea e foarte simpla. Ingredientele pot fi inlocuite cu altele pe bunul plac, iar acest mic dejun e unul satios.

Sunt curioasa daca voi ati incercat pana acum aceasta reteta de omleta in forme de briose si cum vi s-a parut. Astept sa imi spuneti in sectiunea de comentarii.

Kisses

48 thoughts on “Omleta in forme de briose- un mic dejun rapid si satios

  1. Yammi! O reteta simpla si rapida ce merita incercata!
    E perfecta pentru acele persoane ce nu au timp prea mult de stat in bucatarie 😀

    Liked by 1 person

  2. Fac și eu omleta asta, îmi place să-i răsfăț pe copii.
    Eu pun uneori și câte o felie de bacon în jurul formei, interior, apoi torn omleta.
    Este minunată!

    Liked by 1 person

  3. Nu am incercat pana acum reteta asta. Am facut un fel de combinatie de genul si le-am bagat la cuptor in forme de silicon si nu mi-a placut gustul. Poate ca am gresit eu ceva acolo

    Liked by 1 person

  4. Omletă în forme de brioșe chiar nu am încercat, dar chiar o să încerc și eu, arata tare bine. Mulțumesc pentru rețetă.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.