Reviews

Tips & tricks pentru a trece mai usor de perioada menstruatiei

Cei de la Barza au avut o campanie draguta in care unele fete au ales sa povesteasca despre sarcina si despre experienta lor cu produsele Barza, iar altele sa vorbeasca despre menstruatie, un subiect destul de tabu aparent, asa ca m-am hotarat sa va vorbesc si eu despre acest subiect. Pentru ca tot am cativa ani buni de experienta si am invatat pe parcurs unele trucuri pentru a ameliora durerile cauzate de menstruatie, am zis ca e un prilej bun sa impart cu si voi cateva tips & tricks pe care le-am descoperit de-alungul timpului.

O sa incep prin a va spune ca mie mi-a venit menstruatia undeva pe la 14 ani. Stiam despre ce este vorba, ce schimbari aveau sa se petreaca in corpul meu, asa ca am fost pregatita. Sunt recunoscatoare ca am avut cateva ore de educatie sexuala la scoala deoarece am aflat multe informatii utile si pentru ca din cate am inteles, foarte putine scoli mai ofera astfel de ore.

Eu cred ca aceste ore de educatie sexuala in scoli ar trebui sa fie obligatorii deoarece sunt foarte multi copii, adolescenti carora le e rusine sa dezbata cu parintii acest subiect sau sunt altii care pur si simplu nu au cu cine discuta. Eu cred ca orice informatie pe acest subiect e binevenita si utila. Cel putin pe mine m-a ajutata enorm deoarece si eu am fost unul din acei copii carora le e rusine sa vorbeasca cu parintii despre asta.

Trecand peste asta, am avut la dispozitie ani multi in care am invatat diverse trucuri prin care am reusit sa imi ameliorez starea de rau datorata menstruatiei si m-am gandit sa vin si in ajutorul vostru cu cateva sfaturi.

  • Medicamentatia cu efect analgezic a fost cea care mi-a ameliorat starile de rau de cele mai multe ori (o pastila de ibubrofen sau nurofen face minuni). Eu recunosc ca iau o pastila doar in ultima instanta cand nu mai pot de durere, in rest nu imi place sa iau pastile doar de dragul de a le lua.
  • Tot din seria medicamentatie, in perioada menstruatiei sunt recomandate unele suplimente cum ar fi calciul, magneziul si alte vitamine si minerale
  • Aplicati un prosop cald ori o sticla de apa calduta in zona abdomenului pentru a ameliora durerea. Eu am gasit un ursulet de plus care are o sticluta in el pe care o umplu cu apa calduta si o tin cateva minute pe zona abdomenului. Si aceasta este o metoda care pentru mine a functionat de fiecare data.
  • Hidratarea este foarte importanta in perioada aceasta. Incercati sa consumati cat mai multe lichide, astfel preveniti aparitia durerilor menstruale.
  • Exercitiile fizice usoare va vor ajuta in aceasta perioada. Eu recunosc ca in prima zi de menstruatie evit sa fac exercitii fizice deoarece imi creste fluxul menstrual si imi apar dureri, dar din a doua zi nu mai am nici o problema si pot sa le fac linistita.
  • Comfort food– pentru ca in perioada menstruatiei sunt destul de mofturoasa, plina de toane, as putea zice ca sunt chiar bipolara in perioada asta, incerc sa ma rasfat cu diverse mancaruri care imi dau o stare de bine, iar pentru mine aceste mancaruri sunt pastele carbonara, ciocolata si pufuletii Lotto. Also un film bun ma ajuta intotdeauna sa imi revin.
  • Plasturi impotriva durerilor menstruale Barza– am aflat recent de ei, recunosc, dar m-au ajutat enorm in aceasta perioada.

Plasturi impotriva durerilor menstruale Barza:

Pentru ca sunt sigura ca majoritatea trucurilor pe care le-am impartasit cu voi le stiati deja, m-am gandit sa va povestesc putin despre acesti plasturi de la Barza care m-au ajutat tare mult prin eficienta lor.

Plasturii Barza furnizeaza caldura terapeutica pentru ameliorarea durerilor menstruale minore asociate sau nu cu dureri de spate.

Ei sunt indicati pentru: dismenoree, tulburari menstruale, mentinerea functiei ovariene normale.

Cum lucreaza acesti plasturi pentru a ameliora durerea:

  • Plasturii activeaza sangele, incalzind zona abdomenului pentru a calma durerea si inflamatia pelvina cronica.
  • Pot ameliora in mod eficient si elimina simptome cum ar fi durerile de burta, durerea lombosacrala, asociate perioadei menstruale.
  • Pot fi utilizati ca sursa de caldura in cursul activitatilor in aer liber la temperaturi scazute.

Ingrediente:

  • Fier sub forma de pudra, carbune activ, vermiculina, lemn sub forma de pulbere, sare, apa.

Instructiuni de utilizare:

  • Deschideti folia produsului imediat inainte de utilizare.
  • Indepartati hartia sau evidentiati zona adeziva a plasturelui.
  • Plasati plasturele pe zona dureroasa, cu partea adeziva lipita de lenjerie si nu de piele. Poate dura pana la 30 de minute pentru a atinge temperatura terapeutica.
  • Plasturele se va purta o perioada de pana la 12 ore. Nu utilizati produsul mai multe de 12 ore intr-o perioada de 24 de ore.
  • Plasati produsul cu partea plana pe lenjeria de corp. Nu-l impaturiti deoarece exista riscul de arsura.

Parerea mea despre plasturii menstruali Barza:

Sa stiti ca la inceput am fost reticenta in a-i folosi, dar durerea din prima zi a menstruatiei m-a convins ca orice ar fi, va trebuie sa ii incerc. Si i-am incercat si mi-au placut. Mi-au ameliorat durerea destul de repede si m-au ajutat pe parcursul zilei sa fiu linistita, fara dureri.

Ii recomand cu mare drag, sper sa ii incercati! Stiu ca la inceput o sa vi se para ciudat, dar va obisnuiti repede, iar daca va ajuta si va face sa dispara durerea, nici nu mai conteaza alte obiectii.

Alte produse Barza si de unde pot fi achizitionate:

Cei de la Barza au o gama larga de produse: teste de sarcina, diverse teste pentru depistarea unor infectii, teste de ovulatie, plasturi impotriva durerilor menstruale, servetele intime si multe altele. Am sa va las aici un link cu site-ul acestora sa puteti descoperi toate produsele lor.

Cei de la Barza au fost foarte draguti si mi-au trimis si mie un kit care contine urmatoarele produse: Test de sarcina ultrasensibil, test de ovulatie, test de pH pentru infectii vaginale, plasturi impotriva durerilor menstruale si servetele cu bicarbonat de sodiu.

Produsele le gasiti in farmacii si pe site-ul Barza.

Sper ca v-a fost de folos aceste mici trucuri descoperite de mine de-alungul timpului si sper din suflet sa incercati si voi plasturii impotriva durerilor menstruale, o sa fiti placut surprinse de efectul lor de ameliorare a durerii.

Sunt curioasa daca voi ati incercat pana acum produsele Barza si cum vi se par asa ca va astept in sectiunea de comentarii.

Kisses

31 thoughts on “Tips & tricks pentru a trece mai usor de perioada menstruatiei

  1. Din păcate, Ć®ncă la noi Ć®n țară educația sexuală este un subiect tabu. Ǝnclin să cred că ar scădea rata avorturilor și fetele ar avea mai multă grijă de igiena intimă dacă ar Ć®nvăța la școală despre aceste subiecte extrem de importante.

    Liked by 1 person

  2. Pe mine ma ajuta ceaiul de menta si suplimentare cu magneziu. După naștere s-au schimbat treburile la cealalta extrema: nu mai simt nimic, si, cum e si putin dereglat, risc mereu sa port pantaloni rosii :))

    Liked by 1 person

  3. Multumim Barza ca ne aduci produse atat de necesare pentru ingrijirea intima, dar si pentru a trece cu bine peste durerile menstruale.

    Liked by 1 person

  4. Rareori am dureri menstruale, norocoasa de mine. Daca sunt mici, mai bine as apela la acesti plasturi decat la pastile. Nici eu nu iau pastile doar de dragul de a le lua, prefer sa le iau daca am mare nevoie.

    Liked by 1 person

  5. Eu nu am foarte mari probleme in perioada aceea a lunii dar servetelele intime imi sutn de mare folos. Plasturii sunt minune pt femeile ce au probleme mari cu durerea.

    Liked by 1 person

  6. Foarte practic articolul. Eu ma incadrez intre persoanele care sunt efectiv batute de menstruatie. Am dureri mari, scurgeri abundente si tine si 7 zile. Pentru mine insa nu exista scapare de la medicamente. Ketonalul e lege si nu imi lipseste din casa. Orice mai slab nu functioneaza.

    Liked by 1 person

  7. Ce bine mi-ar fi prins aceste produse!
    Bine că s-a gĆ¢ndit cineva și la problemele milioanelor de femei de pe planeta asta!
    Mulțumim pentru articol și recomandări!

    Liked by 1 person

  8. Am incercat si sport si mancare si stat pur si simplu ca sa treaca :)) tot caldura si pastile functioneaza cel mai bine. Dar nu mai vreau sa apelez asa de mult la pastile, asa ca plasturii barza sunt cea mai buna optiune pentru mine. Am si eu šŸ™‚

    Liked by 1 person

  9. Eu am perioade si perioade. Am luni in care durerile de burta ma distrug si altele in care am dureri suporrabile. Chiar ma gandeam zilele acestea la acesti plasturi! Trebuie sa ii incerc! šŸ˜Š

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.