Reviews

Test Rapid pentru boala Lyme cauzata de muscatura de capusa

In sezonul cald, muscatura de capusa poate crea multe neplaceri, asa ca este extrem de important sa cunoastem toate aspectele bolii Lyme, incepand de la depistarea acesteia, despre simptome si tratament. Este esential, totodata, sa stim ce trebuie sa facem in caz ca ne musca capusa si cum o putem indeparta. Pentru ca am primit de curand, din partea celor de la Barza un test rapid pentru depistarea bolii Lyme, m-am gandit sa va ofer cateva informatii esentiale legat de acest subiect.

Ce este boala Lyme:

Boala Lyme este o boala infectioasa, produsa de spirocheta Borrelia burgodorferi (bacterie), ce imbolnaveste atat omul, cat si animalele, prin intermediul capusei. Boala Lyme evolueaza cel mai frecvent asimptomatic, iar in ultimul timp s-a inregistrat o crestere a imbolnavirii.

Sursa principala de infectie provine de la muscatura de capusa. Pentru a infecta organismul unui om sau a altei vietuitoare, de regula, capusa trebuie sa fie atasata pe pielea “gazdei” cel putin 36 de ore.

Semne si simptome ale bolii Lyme:

Daca este lasata netratata, boala Lyme poate produce diverse simptome, in functie de stadiul de infectie. Trebuie sa va adresati neaparat medicului daca observati una sau mai multe din simptomele de mai jos sau daca ati fost muscat de o capusa.

Potrivit specialistilor, primele semne si simptome pot aparea intr-un interval de 3 pana la 30 de zile de la muscatura de capusa.

  • febra, frisoane, dureri de cap, oboseala, dureri musculare, articulare, eritem migrator, etc.

Sunt si cateva simptome care pot aparea ulterior:

  • dureri severe de cap, eruptii cutanate, artrita cu dureri articulare severe si cu umflarea articulatiilor.
  • palpitatii sau batai neregulate ale inimii
  • ameteala sau dificultate in respiratie
  • dureri intepatoare, amorteala sau furnicaturi in maini si in picioare
  • apar probleme in ceea ce priveste memoria pe termen scurt

Investigatii folosite pentru depistarea bolii Lyme:

Diagnosticul bolii Lyme incepe cu o evaluare a istoricului medical al pacientului si cu o examinare fizica.

  • Testele de sange sunt investigatii importante, pe care medicul se poate bizui, la cateva saptamani dupa infectia initiala, cand anticorpii specifici pentru spirochete, sunt prezenti.
  • Testul rapid de depistare a bolii Lyme de la Barza– usor de utilizat, rezultat in 10 minute, siguranta in propriul camin AUTOTEST pentru detectarea infectiei cu Borrelia in sange, cauzata de muscatura de capusa. Depisteaza inca din a doua saptamana, cutia contine 1 test tip caseta si se poate face in orice moment al zilei. Il gasiti in Farmcii.

Tratarea bolii Lyme:

Antibioticele pot vindeca cele mai multe cazuri ale bolii Lyme. Cu cat pacientul incepe tratamentul mai rapid, cu atat mai rapida si mai buna va fi recuperarea.

Prevenirea bolii Lyme sau cum sa ne protejam de capuse:

  • Este bine sa ne ferim de capuse tot timpul anului, dar mai ales in perioada aprilie- septembrie cand capusele sunt cele mai active.
  • Ar trebui sa evitam zonele impadurite, mersul prin iarba mare si prin frunze.
  • Este indicat sa ne imbracam in culori deschise la culoare daca iesim la picnic in parcuri pentru a depista rapid eventualele capuse care se urca pe noi.
  • Este indicat sa folosim diverse spray-uri, lotiuni, solutii care ne protejeaza de capuse, cel putin pentru cateva ore.
  • Faceti dus imediat ce ati venit de la picnic si examinati bine toata suprafata pielii pentru a descoperi eventualele capuse.

Ce facem daca ne musca o capusa:

In primul rand ramaneti calmi si nu incercati sa va smulgeti capusele de pe piele, ci mai degraba detasarea lor. Este important sa extragem toata capusa, nu doar corpul acesteia. Dupa extragerea acesteia, pielea se spala bine cu apa si sapun si se dezinfecteaza alcool. Daca nu reusiti sa extrageti capusa, mai bine va adresati unui medic.

Din experienta mea:

Anul trecut, candva pe vremea asta, Alex a fost muscat de o capusa. Pentru ca nu am reusit prin nici o metoda sa o extragem, a mers la urgenta unde un medic a extras-o rapid, iar acum o avem ca amintire intr-un borcanel.

E important sa nu intrati in panica si sa nu va temeti sa va adresati unui medic deoarece e mai bine sa fiti siguri ca a fost indepartata in intregime.

Sunt curioasa daca voi stiati aceste infornatii despre boala Lyme sau daca ati fost muscati vreodata de capusa, asa ca va astept sa imi spuneti in sectiunea de comentarii.

Kisses

39 thoughts on “Test Rapid pentru boala Lyme cauzata de muscatura de capusa

  1. Stiam deja de acest test, dar, spre norocul meu, nu a fost nevoie sa il folosesc vreodata. Sper sa nici nu intalnesc vreodata capuse, am oroare doar la gandul ca ele exista. Stiam de boala Lyme, am mai citit despre ea. Mi se pare super util testul.

    Liked by 1 person

  2. Nu știam de existența acestui test. Sper să nu am niciodată nevoie de el. Vara am o teamă incontrolabilă de căpușe. Am dezvoltat o fobie față de aceste insecte, dar și față de gândaci.

    Like

  3. Fetita mea a avut o capusa undeva pe piept. Am fost la doctor si a extras-o. Oricum, foarte util mi se pare testul asta.

    Like

  4. Nu pot decât să salut inițiativa aceasta, deoarece sunt din ce în ce mai multe cazuri.
    Auzisem despre asta, acum m-am și convins.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.