Reading Wonderland

BOOKAHOLIC – Dependenta de carti se trateaza cu… alte carti!#5

15 lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit- Luminita D. Saviuc

Am terminat recent de citit aceasta carte a Luminitei Saviuc si vreau sa va zic ca mi-a placut enorm. Este o carte motivationala, despre viata Luminitei, despre trairile si sentimentele ei, dar presarata si cu sfaturi care cu siguranta ne pot ajuta sa descoperim fericirea.

Cartea aceasta a pornit de la un articol pe blog, scris de Luminita care a ajutat multi oameni in a se descoperi pe ei si avand atata succes articolul, autoarea s-a gandit sa publice o carte.

Este o carte simpla, dar plina de intelepciune, inspirata din calatoria personala a autoarei, care ofera o nuanta noua a sfaturilor despre fericire:

“fa un pas in spate, acorda-ti timpul necesar pentru a reflecta si apoi acorda-ti permisiunea de a renunta la acele lucruri care stau in calea fericirii tale”.

Luminita D. Saviuc este creatoarea blogului PurposeFairy.com, o resursa online de idei profunde, menita sa ne ajute sa devenim cele mai bune versiuni ale noastre.

Povestea incepe destul de trist, copilaria Luminitei fiind presarata cu agresiune, lacrimi, suferinta, neincredere in sine si toata aceasta calatorie o invatat atat de multe lucruri despre cum sa se bucure de lucrurile marunte si cum sa pretuiasca viata mai mult. Asa ca autoarea asta vrea sa ne invete si pe noi prin aceasta carte.

Mai jos am sa va las 2 paragrafe care mie mi-au placut tare mult.

“Nimeni nu este perfect. Cu totii avem defecte, cu totii avem de rezolvat conflicte interioare si cu totii avem multe rani ascunse pe care incercam cu disperare sa le ascundem sau sa le vindecam. Si, chiar daca uneori, constient sau inconstient, oamenii s-ar putea sa-si proiecteze intunericul, durerea si suferinta asupra ta si a lumii din jurul lor in moduri toxice, nesanatoase, asta nu inseamna ca sunt oameni rai. Inseamna doar ca inca nu au gasit o modalitate de a se iubi pe ei insisi la fel de mult pe cat isi doresc sa fie iubiti de cei din jur”.

“Majoritatea dintre noi am fost crescuti sa credem ca, daca suntem ascultatori si ne traim viata conform asteptarilor celorlalti, vom obtine dragoste si aprobare. Credem ca, daca facem ceea ce se asteapta altii sa facem , vom fi apreciati si vom gasi fericirea vesnice. Dar nu asta ne va aduce in realitate fericirea. Viata nu inseamna sa te prefaci. Viata nu inseamna sa fii ceea ce se asteapta altii sa fii si sa traiesti cum se asteapta ei sa traiesti. Viata inseamna sa fii fiinta unica si autentica ce te-ai nascut sa fii. Inseamna sa mergi pe cararea unica si plina de sens pe care ti-a fost dat sa mergi”.

Va las pe voi sa descoperiti restul cartii, pe mine chiar m-a motivat si mi-a pus cateva semne de intrebare in legatura cu viata mea.

Sunt curioasa daca voi ati citit cartea, ce parere aveti despre ea, iar daca nu ati citit-o, daca ati vrea sa o cititi. Va astept in sectiunea de comentarii sa imi raspundeti.

Kisses

32 thoughts on “BOOKAHOLIC – Dependenta de carti se trateaza cu… alte carti!#5

  1. Nu am citit-o, dar pare interesanta. Apropo de titlul tau… dependenta de carti e singura care nu trebuie tratata.

    Like

  2. Am si eu o carte din gama aceasta si mi-a placut ideea seriei asa ca as vrea sa citesc si recomandarea ta. Clar… dependenta de carti nu are rezolvare. Trebuie doar sa luam alte carti la gramada. 😂😂

    Liked by 1 person

  3. Mare adevar ai spus cu dependenta de carti! Chiar asa este! Se trateaza cu alte carti :)) Asa este si in cazul meu!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.