Lifestyle

Rutina mea de ingrijire a tenului

Despre rutina mea de ingrijire a tenului va mai povestesc pe Instagram uneori, dar nu am reusit pana acum sa scriu acest articol si aici pe blog, iar pentru ca este un articol foarte cerut m-am gandit ca e necesar.

Astfel ca, ocazia ideala de a scrie acest articol vine datorita colaborarii cu niste tipe dragute din online, colege de breasla daca vreti sa le numim asa, a caror link-uri le veti gasi la sfarsitul articolului (va sugerez sa mergeti sa aruncati un ochi si peste articolele scrise de ele), cu care am hotarat sa facem o colaborare draguta si sa ne prezentam fiecare rutina de ingrijire.

Rutina mea de ingrijire este destul de complexa, asa ca am sa o impart in trei categorii si anume demachierea si curatarea tenului, rutina de dimineata si rutina de seara. M-am gandit sa va descriu putin si produsele pe care le folosesc deoarece e important sa stim cateva informatii despre fiecare produs in parte.

Demachierea si curatarea tenului:

Cu siguranta am mai mentionat faptul ca demachierea este foarte importanta! Demachierea trebuie facuta si daca in ziua respectiva ati purtat machiaj si daca nu ati purtat. Tenul nostru este un aspirator de impuritati, bacterii, astfel ca la sfarsit de zi, este obligatoriu sa ne demachiem.

Pentru demachierea tenului eu folosesc doua produse: o apa micelara (in momentul de fata Garnier, varianta roz, pentru toate tipurile de ten) si un lapte micelar cu trandafiri de la Sephora pe care il aplic pe ten, dar evit zona ochilor. Folosesc cotonete, le aleg pe cele mai fine, de obicei cele mai fine sunt si cele cu preturi mai mari din supermarket, ideal ar fi sa fie din bumbac.

Dupa ce am terminat pasul demachierea, urmeaza spalarea tenului cu un gel/spuma de curatare, un pas obligatoriu! E foarte important sa indepartam apa micelara de pe ten, eu stiu ca in reclame arata ca dupa demachierea cu apa micelara va puteti aplica direct produsele de ingrijire dar este total gresit. Pentru a indeparta toate impuritatile si restul machiajului ramas de la demachiere, trebuie sa spalati tenul cu un gel sau o spuma de curatare.

Eu folosesc crema de spalare de la CeraVe, care este o emulsie cu rol de curatare si hidratare. Nu este un produs agresiv cu tenul, nu face spuma, dar este foarte eficient.

Alaturi de crema de spalare folosesc de 2x pe saptamana dispozitivul Foreo. Nu il folosesc mai des pentru ca nu vreau sa imi agresez tenul in nici un fel si nici nu simt nevoia de a-l folosi mai des de atat. Imi place dispozitivul Foreo, curata tenul mai in profunzime (am sa ii dedic un clip pe canalul de Youtube).

Pasii acestia de demachiere si spalare/curatare dupa parerea mea sunt obligatorii de efectuat daca va doriti un ten sanatos, cu mai putine imperfectiuni.

Rutina de ingrijire a tenului:

Asa cum am mentionat mai sus, rutina mea de ingrijire a tenului e destul de complexa. De-alungul timpului am incercat o multime de produse si in continuare incerc sa gasesc acele produse care se potrivesc fix nevoilor tenului meu. Cu toate acestea, stim deja ca suntem diferiti si nevoile tenului sunt diferite, uneori e nevoie sa inlocuim produsele din rutina in functie de anotimp, in functie de necesitati, sa scoatem sau sa introducem unele produse pentru a ne ingriji tenul corespunzator.

In cele ce urmeaza am sa va povestesc putin despre rutina mea de dimineata, dar si despre rutina mea de seara si am sa va ofer cateva informatii despre produsele pe care le folosesc.

Rutina de ingrijire a tenului dimineata:

Primul lucru dupa ce ma trezesc este sa merg la baie sa imi spal tenul cu acelasi produs de curatare mentionat mai sus. Si peste noapte tenul nostru poate acumula impuritati, praf plus sebum, asa ca e important sa il spalam.

Pentru a sterge tenul, folosesc servetele speciale pentru ten. Am renuntat de mult la a sterge tenul cu un prosop pentru simplu fapt ca prosopul e un focar de bacterii. Oricat de des spalati prosopul nu stiti niciodata daca e curat, daca cineva s-a sters cu el inaintea voastra sau daca pur si simplu nu a cazut pe jos in baie si a adunat cateva impuritati de pe jos. Eu prefer sa fiu safe si sa folosesc servetele, servetele pe care le tin in cutie, in sertar, unde nu ajunge nici praful, nici bacteriile. Also atentie la a sterge tenul si la a tapota tenul. Sunt doua lucruri diferite si va sfatuiesc sa il faceti pe al doilea.

Ca produse folosesc dimineata in aceasta ordine: crema de ochi HydraPhase La Roche Posay, o crema sub forma de gel, hidratanta; crema fluida cu acid hialuronic si aloe vera de la L’Oreal care hidrateaza foarte bine tenul si e utila si ca o baza aplicata inainte de machiaj; o alta crema hidratanta, momentan o folosesc pe cea de la Biotissima Life Care care e o crema cu ingrediente naturale; iar ultimul pas in ingrijirea tenului este aplicarea unei creme cu SPF, protectie solara, o folosesc pe cea de la Nala cu SPF 30 deoarece nu lasa filtru alb pe ten, nu e uleioasa si se absoarbe rapid in piele.

Tineti cont ca aceasta este rutina mea de ingrijire, voi trebuie sa o personalizati in functie de nevoile tenului vostru, cu produse adecvate tipului vostru de ten.

Rutina de ingrijire a tenului seara:

Ce credeti ca fac primul lucru cand ajung seara acasa? Mananc bineinteles ca imi e foame :)). Dar al doilea lucru important pe care il fac este sa ma demachiez si sa imi spal tenul cu un gel/spuma de curatare pentru a indeparta tot machiajul si toate impuritatile acumulate pe parcursul zilei.

Demachiez tenul intai cu apa micelara Garnier, folosind trei cotonete, urmand sa folosesc inca doua cotonete cu lapte micelar. Incerc sa ma demachiez usor, cu miscari ascendente, nu trag de piele, nu agresez tenul in nici un fel. Ma spal dupa aceea cu crema de spalare CeraVe si asa cum am mentionat, de 2x pe saptamana folosesc dispozitivul Foreo (folosesc miscari circulare si nu depasesc 1 minut).

Tapotez tenul cu un servetel uscat, special conceput pentru ten si trec la aplicarea produselor fix in ordinea aceasta: apa termala pentru a-mi reimprospata tenul si pentru a-l umezii; aplic serul cu acid hialuronic 2% + B5 de la The Ordinary pe care il incalzesc initial in palme si il aplic pe ten cu miscari tot ascendente pana se absoarbe complet; serul cu vitamina C de la Pixi pe care il folosesc intr-o cantitate mica, 2 picaturi cel mult; crema de ochi Hydraphase de la La Roche Posay si crema hidratanta Toleriane La Roche Posay, potrivita nevoilor tenului meu din aceasta perioada.

Crema multifunctionala CeraVe pe care probabil ati observat-o in poze, o folosesc strict in zilele in care tenul meu e extrem de uscat, ca un produs extra.

Cateva informatii utile:

Intr-o rutina corecta dupa parerea mea nu produsele sunt importante ci pasii pe care ii urmezi. E importanta demachierea, spalarea/curatarea tenului, sunt extrem de importante produsele cu SPF, in special daca folositi acizi in rutina voastra, dar nu numai. Produsele cu protectie solara sunt obligatorii atat vara, cat si iarna.

Poate in rutina mea de ingrijire nu ati vazut mentionat nici un produs pentru acnee, asta pentru ca folosesc extrem de rar un astfel de produs si folosesc un produs facut la cerere, intr-o singura farmacie din orasul meu natal. Pot sa va zic doar ca e un produs ce contine acid salicilic.

Un alt lucru pe care tin sa il mentionez este faptul ca tenul meu este mixt, cu tendinta de ingrasare in zona T vara si destul de uscat pe unele portiuni iarna.

O rutina de ingrijire a tenului se construieste in timp. Trebuie sa iti cunosti tipul de ten, trebuie sa studiezi nevoile sale si e necesar sa incerci diferite produse pentru a vedea cum reactioneaza acesta. Daca inca nu ati gasit o rutina potrivita tenului vostru, nu e nici o problema. Trebuie doar sa va informati mereu si sa cautati informatii specifice pentru produsele pe care vreti sa le achizitionati si intotdeauna sa verificati lista de ingrediente. Exista si site-uri care va pot ajuta sa verificati produsele: Skincarisma, Checkcosmetics si altele.

Un alt sfat pe care pot sa vi-l ofer este sa consultati un medic dermatolog daca aveti probleme cu tenul sau daca nu stiti exact ce produse vi se potrivesc. Un medic dermatolog e in masura sa va intocmeasca o rutina adecvata si cu siguranta sa va ofere sfaturi bune pentru a avea un ten sanatos.

Cam acestea sunt informatiile care imi vin momentan in minte. Sper sa aveti rabdare sa cititi acest articol si sa va fie de ajutor!

Sunt curioasa voi ce produse folositi in rutina voastra de ingrijire a tenului, asa ca nu ezitati sa imi spuneti in sectiunea de comentarii.

Kisses

Mai jos gasiti link-urile colegelor care au participat la colaborarea #ingrijireatenuluipeblog:

  1. Romina Talposhttp://sparkleandlove.ro
  2. Diana Timoftehttp://www.dianatimofte.ro/
  3. Alina Chitealahttps://www.alynka.com/
  4. Bratu Gabrielahttps://paginidezisinoapte.ro
  5. Oana Alexandruhttps://oanaalex.ro/
  6. Irina Mihaela Claudiahttps://momentuldefrumusete.wordpress.com/
  7. Laura Csillaghttps://lifestyleriver.wordpress.com/
  8. Ana Maria Blendeahttps://www.anamariab.ro/
  9. Alexandra Rogojanhttps://www.alexandrarogojan.com/
  10. Denisa Grigorashttp://atitudineslaba.blogspot.com
  11. Stefania Petrescuhttps://stephanieschoice.com/
  12. Cristina Elena Alexandroaiahttps://blogulcristineiro.wordpress.com
  13. Eni Kovacshttps://keni-eni.blogspot.com
  14. Ioana Maria Alexandrahttps://makeupswan.net/
  15. Mihaela Cureahttps://deweekend.ro/
  16. Larisa Militaruhttps://larisam.ro

51 thoughts on “Rutina mea de ingrijire a tenului

  1. Produsele cu SPF îmi lipsesc, dar voi corecta acest detaliu.
    Sunt tare importanți pașii de respectat, doar astfel vom avea un ten frumos și curat.

    Liked by 1 person

  2. Crema aceea cu acid hialuronic este de vis. Mi se potriveste perfect si imi pare rau ca nu am luat mai multe. Stiu ca am prins-o la doar 25 lei de bf.

    Liked by 1 person

  3. Mi se pare o idee tare faina de articol! Si mai dragut mi se pare ca am regasit-o la mai multe fete din blogosfera, pe care le urmaresc cu drag! Ma bucur ca ai ales sa scrii despre produsele de skincare, fara acestea ar fi imposibil ca un ten sa arate frumos, indiferent de produsele de machiaj folosite. Si eu folosesc o mare parte din produsele despre care ai scris, chiar sunt minunate si ma bucur ca le-am descoperit! 🙂

    Like

  4. Interesant și util articolul de îngrijire a tenului. Cam la fel procedez și eu, nu-mi lipsește crema contur ochi iar peste demachiere și hidratare nu sar, orice-ar fi.
    Și produsele pe care le folosești sunt bune.
    Felicitări!

    Liked by 1 person

  5. Am vazut multe chestii faine la tine. Imi doresc si eu mult Pixi. Nu am folosit nimic de la ei pana acum si poate ca de aici vine dorinta arzatoare. In plus, anul asta am zis ca imi voi lua si eu un Foreo

    Liked by 1 person

  6. Mai mult de jumatate din produsele pe care le-ai enumerat le folosesc si eu! La Roche, Cerave sunt preferate si recunosc ca la acest fapt a contribuit si Congresul de Dermato la care am participat!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.