Hai sa gatim impreuna!

Pui cu mozzarella si cartofi cu oregano la cuptor

N-am mai postat de mult timp o reteta si chiar imi doresc sa gatesc mai mult si sa impart cu voi retetele mele. Am facut de curand pui cu mozzarella si cartofi cu oregano la cuptor, iar pentru ca a iesit delicios, ma gandeam sa va spun si voua reteta.

Eu ador preparatele din pui si recunosc ca gatesc mai multe retete cu pui. Mereu sunt in cautare de retete noi si incerc mereu sa surprind cu ceva nou, un preparat pe care pana atunci nu l-am mai gatit.

Pentru reteta de astazi avem nevoie de destul de putine ingrediente (vezi mai jos), iar tot procesul dureaza destul de putin, asa ca recomand sa incercati reteta pentru masa de pranz sau pentru cina.

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi
  • piept de pui file dezosat
  • smantana
  • rosii cherry
  • cascaval
  • mozzarella
  • un catel de usturoi
  • condimente- sare, piper, boia, oregano
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Dupa ce pieptul de pui file s-a dezghetat, am decis sa fac feliile mai subtiri folosind bineinteles un blat din lemn si un ciocanel special. Dupa ce am subtiat feliile, le-am luat pe rand si le-am condimentat- sare, piper, boia dulce si un strop de condiment de pui. Am folosit si un catel de usturoi tocat marunt, am adaugat si putin ulei de masline si am lasat preparatul putin deoparte.

Intre timp am curatat cartofii, i-am taiat in stilul cartofilor prajiti dar mult mai mari, i-am spalat si i-am condimentat cu aceleasi condimente folosite la pieptul de pui, plus oregano.

Dupa ce feliile din pieptul de pui au fost patrunse bine de condimente, am luat pe rand cate o felie de pui, am uns fiecare felie cu smantana si am asezat in ea o bucata de cascaval si o jumatate de rosie cherry (taiate in prealabil). Am infasurat felia cu cascavalul si rosia, am prins capetele cu o scobitoare si am pus-o intr-o tava. Am procedat la fel cu toate feliile de piept de pui.

Dupa ce am terminat procesul si toate feliile de pui au ajuns intr-o tava cu hartie de copt sub ele, am presarat mozzarella peste.

Cartofii i-am pus intr-un alt bol, am vrut sa fac separat puiul si cartofii.

Am preincalzit cuptorul la 200 grade si am pus intai cartofii, urmand sa pun si feliile de pui. Le-am lasat aproximativ 30 minute la cuptor si voila: cea mai delicioasa reteta, perfecta pentru pranza sau cina.

Am fost incantati de reteta si preparatul chiar a iesit delicios.

Sunt curioasa voi ce retete cu pui pregatiti asa ca nu ezitati sa imi spuneti in comentarii.

Kisses

24 thoughts on “Pui cu mozzarella si cartofi cu oregano la cuptor

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.