Jurnal de ganduri

Din experienta mea: injectarea buzelor cu acid hialuronic si retusarea ridurilor de expresie cu toxina botulinica- Clinica Pogany

Cred ca nu mai este o surpriza faptul ca mi-am facut aceste interventii in urma cu cateva saptamani. V-am povestit despre toata experienta, inca din ziua injectarii pe Instagram (gasiti un highlight). Ma gandeam sa suplimentez acele informatii si aici, pe blog, asa ca daca sunteti curioase, in continuare am sa va povestesc despre aceasta experienta.

Cred ca unele dintre voi va intrebati de ce am apelat la aceste interventii. Ei bine, de cativa ani ma tot gandesc sa imi fac o schimbare, una mai putin invaziva si nu neaparat pentru ca nu imi iubesc sau accept corpul asa cum este el, ci pentru ca aceasta curiozitate a fost mare, iar daca ocazia s-a ivit fix la frumoasa varsta de 30 de ani am decis sa o accept.

Am primit un voucher la Clinica Pogany si am decis ca imi doresc un mic retus asupra ridurilor de expresie din jurul ochilor, numit si laba gastii si daca e posibil si o marire de buze cu ajutorul acidului hialuronic.

Despre Clinica Pogany:

Despre Clinica Pogany pot sa va spun ca este primul centru de excelenta in chirurgia estetica si postbariatrica. Aici veti gasi o echipa de medici profesionisti care pun pret pe serviciile oferite. Relatia medic- pacient este una foarte apropiata si stransa.

Clinica Pogany ofera urmatoarele servicii:

  • chirurgia fetei
  • chirurgia sanilor
  • chirurgia conturului corporal
  • chirurgia estetica feminina
  • chirurgia estetica masculina

Cu o experienta de peste 18 ani, echipa de chirurgi pune foarte mare accent pe siguranta pacientului, astfel ca procedura este discutata in prealabil cu fiecare pacient.

Clinica este echipata cu tehnologie avansata in chirurgia estetica. Dotarile cabinetelor, salilor de operatie si post-operator, saloanelor si spatiului auxiliar, sunt menite sa asigure un confort deosebit si calitate, pentru a avea parte de o experienta placuta.

Ce m-a impresionat inca de la evenimentul de deschidere a clinicii a fost empatia de care a dat dovada echipa. Oamenii care trec pragul clinicii sunt mai mult decat pacienti. Gasiti aici echipa de medici din cadrul clinicii.

Din experienta mea:

Asa cum am mentionat, am participat la evenimentul de deschidere a clinicii, unde am facut cunostinta cu echipa de medici, de asistente si am ascultat chiar si pareri ale unor persoane care deja trecusera prin mainile medicilor.

In aceeasi zi cu evenimentul am luat hotararea de a-mi face curaj si de a-mi indeplini aceste dorinte. Cateva saptamani mai tarziu am si facut-o.

Ajunsa la usa cabinetului, cateva emotii m-au cuprins, desi stiam deja ce presupune interventia. Am avut placerea sa discut cu domnul doctor Silviu Marinescu chiar in seara evenimentului. Imi stia deja doleantele si dorintele, asa ca ceea ce a urmat a fost chiar usor.

Asistenta mi-a aplicat o crema anestezica, iar in cele cateva minute cat am stat sa isi faca efectul anestezia, am povestit cu domnul doctor o multime de lucruri interesante. Mi-a raspuns la toate intrebarile si chiar m-a linistit in legatura cu interventia si cu ceea ce urmeaza dupa.

Injectarea cu Toxina Botulinica:

Interventia in sine a durat cateva minute. Intai mi-a injectat toxina botulinica in ridurile de expresie, numite si laba gastii, acele riduri ce se formeaza odata cu inaintarea in varsta din cauza pierderii elasticitatii pielii, productiei reduse de colagen si elastina si multi alti factori externi care contribuie, cum ar fi: expunerea la soare, fumatul, poluarea, stresul si incordarea zonei, etc.

Toxina botulinica a fost injectata in 3 puncte cheie, atat in partea dreapta, cat si in partea stanga. Intepatura nu a durut deloc, eu am asemanat-o cu intepatura in deget in momentul in care faceti analiza pentru glicemie. Acul este extrem de subtire, asa ca inafara de o mica intepatura, nu veti simti nimic. Efectul injectarii cu toxina botulinica se vede dupa aproximativ 7 zile si tine aproximativ 6 luni, fiind influentat de dilutie, locul injectarii si toleranta fiecarui individ in parte. Dupa ce efectul dispare, reapar ridurile, bineinteles sub aceeasi forma ca inainte.

Ce se intampla de fapt dupa ce e injectata toxina botulinica: cand se injecteaza intr-o anumita arie Botox, blocheaza in mod reversibil transmiterea inpulsurilor nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Atfel musculatura nu se mai contracta si relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, ca rezultat pielea ramane intinsa si neridata, in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitand ca persoana sa ramana cu o expresie faciala neafectata.

Injectarea cu Botox reprezinta un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine si profunde si se foloseste in general in etajul superior al fetei.

Zonele care pot fi tratate sunt urmatoarele:

  • ridurile transverse ale fruntii (muschiul frontal)
  • ridurile de la coltul ochiului care formeaza asa numita laba gastii (muschiul orbicular)
  • ridurile verticale si orizontale dintre sprancene si de la radacina nasului (muschiul procerus si muschiul corrugato)

Toxina botulinica a inceput sa isi faca efectul in cazul meu din a doua zi. Deja la o saptamana nici nu se mai observau ridurile fine din jurul ochilor.

Injectarea buzelor cu acid hialuronic:

Injectarea buzelor cu acid hialuronic a fost tot o interventie simpla, dar pentru ca eu am fost incapatanata si nu am ascultat de domnul doctor, am facut aceasta procedura de doua ori.

Prima data mi-a injectat doar o jumatate de ml din fiola deoarece imi doream un efect natural, eram si putin speriata de gandul ca as putea arata ca “Buzuca”, ceea ce bineinteles nu era posibil de la o singura fiola de 1 ml. Nu am luat nici in considerare faptul ca din jumatatea de fiola injectata, dupa ce inflamatia scade, nu o sa se vada foarte mare diferenta. Asa ca am revenit in cabinet si mi-am injectat inca o jumatate de fiola, rezultatul final fiind de o fiola de 1 ml.

Acul injectiei e foarte subtire, am simtit intr-adevar cateva intepaturi, dar vorba aceea “Baba sufera la frumusete”. Buzele mele sunt mai pline, mai voluptoase, imi place mult de tot efectul si sunt mandra sa port orice nuanta de ruj imi doresc, astfel ca am acum buze pline si un contur usor de trasat.

Nu imi displaceau nici inainte buzele mele doar ca erau foarte subtiri si aveam o mica asimetrie in partea de sus, dreapta, asa ca pentru mine era destul de dificil de trasat un contur egal, acesta fiind si principalul motiv al acestei interventii (vezi poza mai jos).

In cele 4 poze de mai jos puteti observa diferentele:

Despre injectarea cu acidul hialuronic:

Interventia este simpla, minim invaziva, iar beneficiile injectarii sunt urmatoarele: nu provoaca reactie alergica deoarece acidul hialuronic se gaseste deja in corp, ai controlul total asupra volumului injectat si dimensiunii finale a buzelor, iar procedura este reversibila.

Acidul hialuronic odata injectat actioneaza pe 3 nivele:

  • contur- redefineste forma buzelor
  • marime- creste volumul buzelor
  • definire- imbunatateste structura si fermitatea buzelor

Un alt mare plus este faptul ca injectarea cu acid hialuronic in buze sterge liniile fine si ridurile din jurul gurii.

Tratamentul cu acid hialuronic este temporar, iar efectul dureaza intre 6-12 luni, diferit de la o persoana la alta, depinde foarte mult si de cantitatea de acid hialuronic produsa in corp, de timpul de metabolizare de catre organismul tau si bineinteles de produsul injectat.

O alta parte buna este faptul ca daca nu sunteti multumit sau nu va mai doriti acest efect puteti apela la dizolvarea acidului hialuronic cu hialuronidaza. Odata injectata hialuronidaza, dizolva gelul de acid, astfel ca buzele revin la forma initiala.

Mie mi se pare un pret mic pentru un rezultat de efect. Costul injectarii include si aplicarea cremei anestezice, pretul fiolei cu filler si costul procedurii. Fiolele cu acid hialuronic sunt in general de 1 ml, dar exista si variante mai mici de 0.55 ml.

Sunt mai multe tipuri de solutie de acid hialuronic, la Clinica Pogany se lucreaza cu Juvederm 3.

Alte curiozitati despre injectarea cu acid hialuronic:

  • Dupa injectare, cateva zile zona va fi putin inflamata, iar in prima zi dupa interventie veti simti un oarecare disconfort ( dupa a doua injectarea, nu l-am mai simtit)
  • Puteti aplica produse cosmetice- ruj, balsam de buze, oricand dupa interventie
  • Nu exista nici o restrictie dupa interventie

Lista de preturi o gasiti aici daca doriti sa o consultati.

Vreau sa va mai informez ca pana in 31.03 Clinica Pogany are o sumedenie de promotii. Gasiti detalii aici.

Eu sunt foarte multumita de decizia pe care am luat-o si cu siguranta am sa o mai fac si in viitor. Recomand cu caldura Clinica Pogany!

Sunt curioasa voi ce parare aveti despre acest tip de interventii si daca ati apela vreodata la ele, asa ca astept sa imi spuneti in sectiunea de comentarii.

Kisses

51 thoughts on “Din experienta mea: injectarea buzelor cu acid hialuronic si retusarea ridurilor de expresie cu toxina botulinica- Clinica Pogany

  1. Foarte frumoasa ”transformarea” nu am curaj de interventii dar daca as avea ocazia asa cum ai avut si tu mi-as face o marire de buze tot asa cu 1ml nu mai mult

    Liked by 1 person

  2. Să fiu sinceră, nu aș apela la această procedură. Sau poate abia după 40 de ani dacă ar fi cu adevărat nevoie în anumite zone.
    Pe timp îndelungat “omoară” mușchii faciali și rămâi fără expresie – pe asta o știu sigur de la o femeie care își facea această procedură o dată sau de două ori pe an și acum nu mai știi când e veselă sau tristă. Nu se mai citește nimic pe chipul ei și regretă deciziile luate.

    Liked by 1 person

    1. Omoara muschii faciali dupa foarte multe interventii si cu siguranta nu dupa o injectie de 1 ml 😉. Am vorbit cu medicul meu si exista o limita de unde incolo se intampla ce spui tu.

      Like

  3. M-ai facut curioasa si am intrat urgent pe site sa vad preturile. Asa am aflat de celelalte operatii estetice si mi-am facut o parere, nu-i de buzunarul meu ceea ce as vrea sa schimb si ce-i de buzunarul meu nu ma tenteaza.

    Liked by 1 person

  4. Mi se pare reușită intervenția: arăți foarte bine!
    Sincer, de multă vreme ma gândesc să fac ceva pentru cele câteva riduri apărute dar am oarece temeri.
    Sper ca experiența ta să mă ajute și să iau o decizie.

    Liked by 1 person

  5. Momentan nu ma bate gândul să-mi fac o intervenție, dar in viitor nu se știe. Eu sunt o persoana deschisă și dacă îmi doresc ceva, fac, fără sa țin cont de părerile altor persoane.
    Felicitări pentru curaj, rezultatul este unul satisfăcător.

    Liked by 1 person

  6. Eu am vazut ca arati tot mai bine si chiar ma gandeam ca ai invatat tehnici de machiaj care sa te puna in evidenta. Imi place rezultatul. Mi-as dori si eu sa fac ceva cu laba gastei si chiqr se vede foarte bine si frumos rezultatul

    Liked by 1 person

  7. Buna, felicitări pentru decizia de a apela la aceste mici intervenții. Incă ți-ai păstrat naturalețea și nu ai exagerat. Am și eu câteva întrebari te rog, acum că a trecut ceva timp de la intervenție și poți totuși să îmi răspunzi subiectiv având deja experiență asta. Cum ți se pare că arată acum ridurile din jurul ochilor după ce efectul injectabil a trecut? Domnul doctor ți-a recomandat ca atunci când începi astfel de procedura sa continui cu ea până a se resorbi definitiv substanța pentru că musculatura a fost stopată sa mai lucreze în acest timp. Înțeleg că efectul de piele întinsă exista doar pt o perioada dar din moment ce incepi sa îți injectezi ești “condiționat” sa repeți procedura pentru că altfel își va pierde și mai mult din elasticitate.( Nu doar că va reveni la forma care ai avut-o inițial)
    Sunt interesata și eu doar că am teama de a nu regreta ulterior. Îmi doresc să vad păreri despre acesta procedura și după ce efectul a trecut.

    Liked by 1 person

    1. Multumesc! Inca nu a trecut efectul. Fiecare persoana e diferita, astfel ca si solutia injectata se va comporta diferit la fiecare persoana in parte. La mine rezultatul s-a vazut la cateva ore dupa injectare si inca nu s-a dus dupa 1 an.
      Nu mi-a recomandat sa repet injectarea, bineinteles ca probabil in cativa ani am sa o fac. Elasticitatea pielii nu depinde de substanta injectata, pielea se hraneste cu ce produse folosesti tu si cat de multa apa consumi. Intr-adevar dupa repetate injectari musculatura nu va mai fi la fel, nu va mai avea aceeasi motricitate, dar din ce mi-a explicat medicul asta se intampla dupa exagerat de multe injectari si cu cantitati mari de produs.

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.