Lifestyle

Despre igiena orala si produsele pe care le folosesc

Igiena orala a fost intotdeauna importanta pentru mine deoarece de mica am avut probleme cu dantura si am vizitat foarte des cabinetul stomatologic. Astfel ca in articolul de azi vreau sa vorbim despre igiena orala si despre produsele pe care le folosesc eu.

Igiena orala este obligatorie zilnic. Are rolul de a mentine cavitatea bucala si dintii sanatosi, previne aparitia cariilor, bolii paradontale si a respiratiei urat mirositoare.

M-am gandit sa va ofer azi cateva sfaturi pentru o igiena orala mai buna.

  • Spalati-va zilnic pe dinti! Este cel mai simplu si cel mai bun sfat pe care il puteti urma pentru imbunatatirea igienei dentare si pentru sanatatea cavitatii bucale. Recomandarea este sa va spalati pe dinti de 2 ori pe zi, dimineata si seara, dar daca puteti, e bine sa va spalati dupa fiecare masa principala.
  • Alegeti o periuta electrica! Spre deosebire de periutele de dinti normale, cele electrice au cateva avantaje esentiale cand vine vorba de igiena dentara. In primul rand, sunt mult mai eficiente: o persoana care foloseste o periuta manuala face aproximativ 300 miscari pe minut, in schimb o periuta electrica ajunge pana la aproximativ 62 000 de miscari in acelasi interval de timp. In plus, indeparteaza placa bacteriana cu usurinta si protejeaza gingiile. Eu folosesc de cativa ani periuta de dinti electrica Oral B PRO 5000 Cross Action si mi se pare perfecta pentru nevoile mele. In plus, are si o carcasa, ideala de luat in calatorii.
  • Schimbati regulat capetele de periaj! In cazul periutelor electrice, dar nu numai, capetele de periaj trebuie schimbate cand perii s-au tocit sau cel mult o data la 3 luni. Daca perii s-au tocit si si-au pierdut flexibilitatea nu vor fi la fel de eficienti si pot chiar dauna danturii. Daca folositi o periuta electrica puteti alege mai multe capete de schimb, in functie de rolul specific pe care il indeplinesc. Gasiti pe Notino o varietate mare de capete de periaj, la preturi foarte bune si in seturi. Eu mereu comand capetele de periaj la set, astfel ca nu trebuie sa mai cumpar altele o perioada de timp.
  • Folositi o pasta de dinti potrivita problemelor cu care va confruntati si alegeti de fiecare data sa folositi ata dentara si apa de gura. Tot pe site-ul Notino gasiti o varietate mare de paste de dinti, de la branduri mai cunoscute la branduri mai putin cunoscute, paste de dinti pentru albire, paste de dinti pentru protejarea gingiilor, paste de dinti pentru problemele paradontale sau chiar si paste de dinti naturale pentru pitici. Eu folosesc de ceva timp pasta de dinti pentru albire Perfect White Black de la Beverly Hills Formula care mi se pare foarte buna. Ca apa de gura o schimb la ceva timp, dar in principiu imi place ce de la Paradontax si Colgate, iar ata dentara Oral B Satin Floss e nelipsita din rutina de ingrijire a dintilor mei.

Prin urmare, o igiena dentara corecta nu e nici pe departe misiune imposibila daca tineti cont de cateva reguli de baza.

Sunt foarte curioasa voi ce produse folositi pentru ingrijirea orala si de unde le achizitionati, asa ca nu ezitati sa imi scrieti in comentarii.

Ps: pe langa ofertele bune din aceasta perioada la produsele de ingrijire orala, gasiti pe Notino si cateva parfumuri noi. Mie mi-a atras atentia in mod special parfumul Emporio Armani In Love with You Freeze, cu miros floral, oriental si fresh, potrivit pentru primavara. Va recomand sa aruncati un ochi si pe la parfumuri.

Kisses

38 thoughts on “Despre igiena orala si produsele pe care le folosesc

  1. Am primit acum 5 ani cadou o periuta electrica de la Philips si nu m-am putut acomoda cu ea desi are niste functii care suna tare bine. Mereu am impresia ca o sa-mi zboare dintii and incepe sa perieze, e prea energica :))

    Liked by 1 person

  2. Fain subiect ai abordat! Eu am un intreg arsenal pentru igiena dentara, dezvoltat treptat. Acum nu mai vad viata fara dusul bucal si periutele interdentare 😅😅

    Liked by 1 person

  3. Si eu tot periuta electrica de la oral b folosesc! Inainte nu prea ma dadeam in vant dupa ea, insa acum parca nu m-as mai intoarce la cea obisnuita :))

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.