Jurnal de ganduri

Stay Contactless at your home + activitati de facut acasa

In articolul de azi vreau sa va vorbesc putin despre campania “#StayContactless” si sa va dau cateva idei de activitati pe care le puteti face in confortul casei voastre. Nu o sa insist deloc pe ceea ce se intampla in lume in momentul de fata, e destul de ingrijoratoare oricum situatia, am sa trec direct in cuprins.

Campania #StayContactless este initiata de georgepeinsta, aplicatia de Banking BCR.

Ce presupune mai exact aceasta campanie? De fiecare data cand folositi hashtag-ul #StayContactless in postarile voastre de pe Instagram sau Facebook, George va dona 1 euro catre Modulab, un start-up care a creat prototip functional de robot autonom de dezinfectie din Romania pentru a combate noul Coronavirus din spitale.

#StayContactless este despre noi. Este despre ce putem face ca sa ne protejam pe noi si pe cei din jur. Este despre responsabilitate si solidaritate. Despre cum putem folosi tehnologia ca sa facem bine. Este despre ce facem in prezent ca sa ne putem bucura in viitor.

Haideti sa facem lucruri mici ca sa castigam batalii mari, pentru ca doar impreuna vom trece peste orice obstacol!

Iar acum ca v-am pus la curent cu ce inseamna aceasta campanie, mai jos gasiti o lista cu activitati pe care le puteti face si voi in confortul casei voastre. Sunt activitati pe care eu le fac des, activitati pe care le-am descoperit recent sau pe care le-am vazut la alte persoane si mi-au atras atentia.

  • Cea mai buna recomandare dupa parerea mea este sa va odihniti si sa va relaxati. Puteti recupera acum toate orele acelea de somn care va lipseau si de care va plangeati mereu.
  • Filmele, serialele si documentarele sunt la ordinea zilei. Vreau doar sa va reamintesc ca pe Instagramul meu, in highlights am multe recomandari de filme (Movies 19′, Movies 20′), seriale si documentare pentru voi. Sunt fie recomandate de pe Netflix, fie de pe HBO GO. Oricare aplicatie ar fi, in momentele acestea sunt foarte cautate si apreciate.
  • Lectura in perioada asta este o activitate placuta si relaxanta. Eu am citit 2 carti pana acum si sper sa reusesc sa citesc si altele. Fie ca e vorba de beletristica, romane, carti de dezvoltare personala sau psihologie, in momentele acestea sunt cea mai buna scapare din viata cotidiana.
  • Cartile de colorat pentru adulti, Bullet Journalul sau pictura sunt iarasi niste activitati foarte relaxante. Eu am 2 carti de colorat pentru adulti si chiar am observat ca aceasta activitate ma relaxeaza. La fel si Bullet Journalul si pictura. Carti de colorat pentru adulti gasiti pe elefant, eu de aici mi se comand de obicei.
  • Sunt atatea cursuri gratuite online in perioada aceasta. Trebuie doar sa va doriti sa invatati ceva nou. Sunt foarte multe site-uri, le gasiti foarte usor pe google (va las aici un exemplu). Gasiti cursuri de programare, cursuri de marketing, de PR, de comunicare, limbi straine, dezvoltare personala si multe altele.
  • Fetele pasionate de makeup pot gasi perioada asta timp sa exerseze. Aici ma incadrez si eu, am incercat sa exersez zilelele acestea eyelinerul (inca nu imi iese, dar mai incerc). Puteti incerca tot felul de machiaje, chiar daca vor fi vazute doar de membrii familiei, acum e timpul sa exersati.
  • Curatenia si organizarea in casa ar trebuie sa fie activitati nelipsite. Curatenia si organizarea pot fi activitati relaxante si pe langa asta e necesar sa pastrati casa curata avand in vedere ca stati mult acasa. O casa curata poate insemna mult si psihic, o sa va simtit mai bine stiind ca in casa e curat si toate sunt organizate.
  • Este cea mai buna perioada sa gatim mai mult si sa experimentam retete noi. E si mai sanatos sa gatim acasa, dar acum putem sa ne aflam skill-urile la gatit. Putem incerca sa facem retete cu ingredientele pe care deja le avem in casa, astfel ca nu mai risipim si consumam ce ne-am strans prin dulapuri.
  • Daca aveti consola, va puteti juca diverse jocuri pe consola. Daca aveti pc sau un laptop, puteti sa va instalati jocuri care sa va tina ocupati.
  • Tot in categoria jocuri sunt si jocurile de societate. Scoateti de la naftalina toate boardgame-urile pe care le detineti si faceti activitati faine si relaxante cu ele. O sa va tina mintea ocupata si departe de stirile zilnice.
  • Activitatile fizice sunt foarte necesare in perioada aceasta. Fie ca alegeti sa facem cateva minute pe zi niste exercitii, fie ca faceti yoga, meditatie sau alegeti dansul, e obligatoriu sa faceti miscare! Va las aici un program bun de exercitii, dar nu uitati ca si pe Instagram, in highlights, gasiti mai multe link-uri cu exercitiile pe care le fac eu zilnic.
  • Propun sa va tineti un jurnal perioada aceasta in care sa notati tot ce va trece prin gand. Fie ca sunt ganduri pe care le aveti in momentul acela, fie ca sunt planuri de viitor, va sugerez sa le notati. O sa va ajute mult sa aveti o viziune clara asupra sentimentelor voastre.
  • Socializati mai mult. Daca inainte de perioada aceasta, chiar daca am putut iesi afara sa ne intalnim cu cei dragi, am preferat sa povestim cu ei online, iata ca acum e prilejul ideal sa vorbim cu ei mai des, sa facem video call-uri sa va vedeti, dar puteti sa va faceti si o multime de prieteni noi. Sunt atatea metode de socializare si sunt atatea aplicatii care va ajuta sa pastrati legatura cu persoanele dragi (exemple: facebook, instagram, whatsapp, skype, teams, cisco webex). Multe din aceste aplicatii suporta un video call cu mai mult de 10 persoane, asa ca profitati de toate aplicatiile acestea si comunicati.
  • O alta sugestie ar fi sa va explorati latura creativa si sa faceti exercitii de autocunoastere. Pentru multi aceasta e o perioada stresanta care ne provoaca stari de anxietate, panica, asa ca o introspectie este binevenita.
  • Puteti sa va transformati un loc din casa intr-un loc safe, un loc unde sa va relaxati. Poate fi un locusor unde sa va inconjurati de toate lucrurile care va plac, sau puteti opta pentru niste plantute si flori frumoase. E necesar doar sa va lasati imaginatia sa zburde.

As putea sa continui la infinit cu aceasta lista de activitati, dar va las pe voi sa o completati cu ideile voastre, asa ca va astept in comentarii.

Si nu uitati 1 hashtag #StayContacless in postarile voastre inseamna 1 euro donat.

#StayContactless and stay Safe!

Kisses

53 thoughts on “Stay Contactless at your home + activitati de facut acasa

  1. Am o multime de activități care îmi ocupă timpul, nu am timp să mă plictisesc și mă bucur.
    De la articole pe blog până la filme și cărți, de la activități în curte la flori, până la gimnastică, ordine și gătit!

    Liked by 1 person

  2. Eu chiar nu am avut timp să mă plictisesc în perioada aceasta și nici să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus. Zboară zilele foarte repede!
    În altă ordine de idei, mi se pare foarte faină inițiativa aceasta și sper să își atingă scopul!

    Liked by 1 person

  3. O inițiativă minunată, deja am folosit haștagul într-o postare pe Instagram! Cât despre activitățile pe care le putem face acasă enumerate de tine, pe majoritatea le pun zilnic în practică și nu mă plictisesc deloc.

    Liked by 1 person

  4. Mulțumesc pentru că mi-au spus despre această inițiativă minunată!
    Cât despre activități, am multe, chiar am impresia că nu-mi ajunge timpul! Mai ales în perioada aceasta, am scris mai mult, m-am ocupat de lucruri pe care nu reușisem să le fac, de flori și decoratul casei….

    Liked by 1 person

  5. Ce initiativa faina! O sa folosesc si eu #staycontactless. 😀 Eu din pacate am si mai putin timp de cand cu izolarea, pentru ca cei doi copii ma tin in priza nonstop. :))) Dar chiar si asa, tot gasim timp de fel de fel de activitati.

    Liked by 1 person

  6. Și eu găsesc destul de multe activități de făcut acasă. Mi se pare tare făină această campanie. Mă bucur că dai vestea mai departe.

    Liked by 1 person

  7. De vreo doi ani jumate nu mai am timp sa ma plictisesc. Am un baietel cu care imi petrec tot timpul (cantam, dansam, desenam, gatim, modelam etc), iar cand doarme scriu, fac lucruri handmade, citesc.
    Uneori mai dorm si eu 😂😂😂

    Liked by 1 person

  8. De cativa ani nu mai pot spune ca ma plictisesc. Am mereu ceva de facut cu impreuna baietelul meu (gatim, dansam, modelam, desenam, contruim, gradinarim etc) , iar cand doarme ma relaxez citind, facand codite sau capcane de vise, impletituri, in general chestii care ma relaxeaza
    Aaa..uneori mai dorm 😂

    Like

    1. Ce lista frumoasa ai facut! Intr-adevăr posibilitatile de a petrece timpul liber acasa sunt nelimitate. Eu am atatea idei 🙈
      #staycontactless #stayhome #staysafe
      Pupici! 😘😘

      Liked by 1 person

  9. Incercam si noi sa facem fata acestei provocari si sa stam cat mai mult in casa fara a suspina dupa copii si joaca. Eu m-am obisnuit in casa. Mai greu este cu fetita care isi doreste sa iasa

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.