Hai sa gatim impreuna!

Chec cu visine si afine

Anul acesta de Paste am optat pentru un chec in loc de cozonac. E mult mai simplu de preparat si aveam in congelator cateva fructe asa ca am profitat. E o reteta foarte simpla, usoara si rapida, iar checul a iesit tare pufos. Daca va intereseaza reteta, o gasiti mai jos.

Mie in general imi plac checurile, mai ales ca le poti consuma si urmatoarea zi la micul dejun cu o ceasca de ceai sau cafea si sunt la fel de gustoase. Asa ca a fost cea mai buna decizie. Imi plac si cozonacii, dar imi plac cei facuti de mama, asa ca am zis sa iau calea usoara acum.

Ingrediente:

  • 200g faina
  • aprox 200g visine fara samburi si afine(eu am avut congelate)
  • 150g zahar
  • 1 lg pudra roscove
  • 2 oua
  • 125ml lapte
  • 100g unt
  • o esenta de migdale
  • un praf de sare
  • 1lgt de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare:

Am inceput cu pregatitul compozitiei. Am amestecat cu ajutorul unui mixer untul (la temperatura camerei) cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand unul cate unul, am pus cateva picaturi de esenta de migdale, sarea si am amestecat in continuare. Am continuat sa adaug jumatate din cantitatea de faina, jumatate din cantitatea de lapte, dupa ce au fost amestecate bine am adaugat si celelalte jumatati plus praful de copt. Ultima data am pus pudra de roscove si zaharul vanilinat si am amestecat in continuare pana a iesit compozitia.

In compozitie am pus aproape toata cantitatea de fructe si le-am amestecat putin cu o lingura, dupa care am turnat toata compozitia intr-o tava pentru chec. Am pus restul fructelor ramase pe chec si am adaugat si cativa fulgi de ciocolata pe care i-am gasit in dulap.

Am preincalzit cuptorul la 180grade si am pus tava cu checul timp de 50-60 min.

A iesit un chec perfect! E prima data cand imi iese un chec atat de pufos si de gustos si cu siguranta am sa mai fac si cu alte fructe.

Simplu, rapid de preparat si super gustos!

Va recomand sa incercati reteta!

Voua va place checul? Cum il pregatiti de obicei?Astept sa imi spuneti in comentarii.

Kisses

62 thoughts on “Chec cu visine si afine

  1. Wow, cat de bine arata!!! Arata exact ca Prajitura Casei de la Alka de mie imi place super mult. Acum ca am reteta ta, o sa il fac si eu ca e cu siguranta, mult mai bun si sanatos decat prajiturile din comert.

    Liked by 1 person

  2. Wwooww ce bine arata, eu am facut o pasca cu branza si stafide, fara aluat, am o reteta faina si o fac de multi ani, iar cozonac am cumparat.

    Liked by 1 person

  3. Cat de bine arata! Cred ca il voi face si eu! Noi suntem mari fani ai banana bread, insa ne-am cam saturat de acest desert :)) Acesta pare o alternativa la fel de gustoasa 🙂

    Liked by 1 person

  4. Mie nu prea imi place cozonacul, dar checul e in top 3 prăjituri preferate, mai ales varianta cu vișine. Am si eu o reteta pe blog care imi place mult, dar momentan fac una mai simpla fara praf de copt pentru copii.
    Arată minunat checul tau! ❤️ ❤️ ❤️

    Liked by 1 person

  5. Ce pofta de visine mi-ai facut. Am niste retete de prajituri cu visine senzationale. Chiar imi doresc sa mananc ceva visine si sa nu mai zic de prajiturit

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.