Lifestyle

Protectia termica pentru par. Cand si cum o folosim?

Despre ingrijirea parului v-am mai vorbit intr-un articol precedent. Am incercat sa va prezint rutina mea si produsele pe care le folosesc. Un alt subiect interesant, zic eu, este protectia termica pentru par. M-am gandit ca e un subiect util asa ca am adunat cateva informatii pe care vreau sa le impart cu voi in cele ce urmeaza.

Toate femeile isi doresc un par sanatos, matasos si stralucitor. Dar oare stim cum sa il ingrijim? Presupun ca nu. Nici eu nu am stiut multe lucruri despre acest subiect si chiar daca acum am o rutina completa pentru ingrijirea parului, in trecut aveam impresia ca e suficient sa folosesc un sampon si eventual un balsam pentru a avea un par sanatos. Gresit. Pe langa produsele de curatare/ingrijire, avem nevoie de un produs pentru protectie termica.

Tot pentru ca ne dorim un par frumos, apelam deseori la diverse gadgeturi pentru a ne aranja: uscatorul de par, placa, ondulatorul, peria electrica. Poate ce nu stim noi este ca folosind constant aceste gadgeturi ne sensibilizam parul, astfel ca din parul frumos, bogat, stralucitor, ajungem sa ne plangem ca parul nostru este subtire, rar si cade din ce in ce mai mult. Ce trebuie sa facem? Sa renuntam la aceste gadgeturi? Sunt sigura ca asta nu e o optiune pentru nici o femeie. Trucul cel mai simplu? Inainte sa folosim aceste gadgeturi, e necesar sa aplica o protectie termica. Fie ca e sub forma de mousse, fie ca e sub forma de balsam leave-in sau sub forma de spray, obligatoriu trebuie sa folosim acest produs inainte.

Folosesc si eu un astfel de produs de cateva luni bune. Am tot incercat de-alungul timpului tot felul de produse pentru protectia termica care fie nu mi se potriveau, fie imi incarcau parul. Am descoperit sprayul Eimi Thermal Image de la Wella Professionals, un spray pentru modelarea termica a parului care mi se potriveste, nu imi incarca parul si il protejeaza de factorii nocivi.

Despre sprayul Eimi Thermal Image Wella Professionals pot sa va spun ca vine intr-un ambalaj de 150 ml, are o pompita pentru dozarea produsului, are o culoare mov intensa si miroase minunat.

Cum aplicam protectia termica pentru par?

Pana acum cateva luni aplicam gresit protectia termica pentru par. Aplicam pur si simplu pe tot parul si that’s it. Gresit! E necesar sa aplicati protectia termica pe toata lungimea parului, de la radacina. Mai exact, luati o suvita, aplicati sprayul, luati alta suvita, aplicati din nou si tot asa pana sunteti sigure ca ati aplicat pe tot parul. Nu trebuie sa folositi o cantitate mare de produs, un puf e fix ce trebuie. Iar pentru ca acest produs nu incarca parul, eu il recomand cu mare drag!

Va mai recomand sa folositi, in special pe timpul verii si un produs cu SPF pentru ingrijirea parului. Gasiti pe Notino o multime de produse cu SPF pentru ingrijirea parului vostru, la preturi accesibile. Cand expuneti parul la soare acesta se decoloreaza, se face aspru, iar pentru a evita acest lucru puteti incerca un astfel de produs cu SPF. Daca totusi nu doriti sa folositi un produs cu SPF pentru par, va recomand un ulei, tot de la Wella Professionals, SP Luxe Oil, care repara firul de par degradat si formeaza un strat protector in jurul fiecarui fir, astfel ca se formeaza o bariera protectoare impotriva factorilor externi (soare, vant, praf, etc).

Acesta ar fi secretul parului meu, protectia termica si protectia solara!

Sunt tare curioasa, voi folositi produse pentru protectia termica a parului vostru? Astept raspunsurile voastre in sectiunea de comentarii.

Kisses

45 thoughts on “Protectia termica pentru par. Cand si cum o folosim?

  1. Am folosit la un moment dat, dar l am abandonat. Și nu e bine deloc. O să îmi iau produsul recomandat de tine, Wella are cele mai bune produse pentru îngrijirea parului.

    Liked by 1 person

  2. Am avut și eu o perioada când foloseam un astfel de produs, dar între timp am rarit folosirea ondulatorului și plăcii de îndreptat parul. Un SPF pentru par chiar suna interesant și as încerca.

    Like

  3. Acasa nu folosesc un produs pentru protectia termica a parului, in schimb la salon mereu sunt data cu produse din cele mai bune. Dar folosesc destul de des placa si ar trebui sa iau in considerare cumpararea unui astfel de produs

    Liked by 1 person

  4. Folosesc extrem de rar uscatorul, de placa si ondulator nici nu mai spun, cred ca le folosesc de maxim 2 ori pe an. Dar cand vreau sa imi usuc parul, folosesc un spray cu protectie termica tot de pe Notino, de la Alfaparf

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.