Hai sa gatim impreuna!

Banana bread cu ciocolata fara zahar adaugat

Am primit o provocare tare faina din partea celor de la Sweeteria, mai exact sa fac un preparat fara zahar adaugat folosind produsele lor, iar eu, pentru ca sunt mare fan banana bread, m-am gandit sa optez pentru aceasta reteta si sa o realizez cu produse sanatoase, produse fara zahar adaugat.

Pentru banana bread gasiti o multime de retete pe internet, am sa va descriu cum am preparat-o eu folosind produsele Sweeteria.

Ingrediente:

  • 3 banane coape
  • 75 g de unt topit
  • 100 g indulcitor natural Sweeteria cu extract din frunze de Stevia
  • 1 ou, batut bine
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • 1 lg de praf de copt
  • un praf de sare
  • 185 g faina
  • 85 g de bucatele de banuti de ciocolata Sweeteria fara zahar adaugat (ciocolata alba si ciocolata amaruie neagra)
  • 1 lg de fulgi de cocos

Mod de preparare:

In primul rand, va sfatuiesc sa puneti la preincalzit cuptorul la 180 grade. Dupa ce ati facut acest pas, puteti trece la prepararea compozitiei pentru banan bread.

Puneti cele 3 banane intr-un bol si incercati sa le pisati cat mai bine cu o furculita. Se adauga untul topit si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga indulcitorul natural, oul batut bine, cele 2 picaturi de esenta de migdale, praful de copt, sarea, faina si se amesteca bine.

Se adauga bucatile de ciocolata amestecand incontinuu compozitia. Dupa ce compozitia noastra are textura dorita se toarna in forma de chec sau in vasul in care doriti voi sa puneti acest preparat. Se pune peste bucatelele de ciocolata ramase si fulgii de cocos.

Se lasa la cuptor 50-60 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Eu de obicei dupa 50 de minute fac testul cu scobitoarea si decid pe moment daca mai trebuie lasat la cuptor sau nu.

Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa la racit si se serveste.

Va sfatuiesc sa il servici dimineata cu un pahar de lapte, e absolut delicios.

Daca doriti sa vizionati si varianta video a retetei, va las video-ul aici.

Deoarece am dorit ca preparatul meu sa fie cat mai sanatos, am folosit produsele Sweeteria care sunt fara zahar adaugat. Produsele au indice glicemic si caloric 0. Sunt facute cu ingrediente naturale si pot fi consumate inclusiv de persoanele diabetice.

Cred ca e important sa optam pentru produse fara zahar adaugat deoarece excesul de zahar face mult rau sanatatii noastre. Inclusiv statisticile spun ca un european consuma in medie peste 40 kg zahar/an, fata de 4 kg/ an in 1960, iar Romania ocupa loc fruntas in incidenta cazurilor de diabet, atat la adulti, cat si la copii.

Sunt curioasa voi ce preparate dulci fara zahar adaugat faceti, asa ca astept raspunsurile voastre in sectiunea de comentarii.

Kisses

49 thoughts on “Banana bread cu ciocolata fara zahar adaugat

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.