Lifestyle

Sezonul gripelor- suplimente alimentare

Am mai abordat subiectul suplimentelor alimentare in trecut aici pe blog si m-am gandit sa vin si azi in ajutorul vostru cu un supliment alimentar recomandat pentru raceala si gripa, un supliment pe baza de extracte naturale standardizate.

O sa incep prin a spune ca nu sunt medic, nu am certificari in acest sens, pur si simplu va vorbesc despre produse pe care eu le-am incercat si pe care le recomand mai departe. Atentie insa, pentru orice supliment alimentar, consultati inainte medicul vostru de familie.

Ce sunt suplimentele alimentare mai exact si ce trebuie sa stim despre ele:

Suplimentele alimentare sunt facute pentru a ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate, tonusul si energia, mai exact trebuie sa completeze alimentele pe care le consumam.

In categoria suplimente alimentare intra:

  • Vitaminele si mineralele– trebuie sa le luam din alimentele consumate sau din suplimentele care se gasesc pe piata. Inainte de a le consuma este bine sa intrebam medicul de familie si sa facem si cateva analize pentru a vedea exact ce carente de vitamine sau minerale avem in corp. Doar pe baza acestor investigatii veti sti exact ce sa luati, astfel incat sa va fie de folos. Noi avem si niste rezerve in corp la care se apeleaza in cazul in care carentele indelungate se reflecta negativ. Vitaminele sunt compusi organici care sunt necesari pentru functiile corporale ale cresterii si alimentatiei. Acestea sunt necesare in cantitati mici zilnic, deoarece organismul nu le poate stoca. Ele nu pot fi produse de organism, de aceea trebuie sa le luam din surse externe. Situatia este aproape si in cazul mineralelor, acestea fiind esentiale pentru performarea anumitor functii vitale ale organismului. Corpul foloseste minerale pentru mentinerea sanatatii oaselor, muschilor,  inimii sau creierului. Mineralele sunt, de asemenea, importante pentru fabricarea enzimelor si hormonilor. Pentru a fi cu adevarat eficiente, vitaminele si mineralele trebuie sa provina din surse organice, adica sa fie extrase direct din produse care se gasesc in natura.
  • Suplimente din plante–  Plantele au fost folosite de mii si mii de ani pentru preventia si tratarea bolilor, fiind, in acele timpuri, singurele medicamente pe care le aveau la indemana oamenii. Astazi, odata cu avansul tehnologic rapid si gratie cercetarii din domeniul farmaceutic, au aparut mii si mii de medicamente cu scopuri din ce in ce mai precise. Fiecare medicament actioneaza asupra unei anumite probleme de sanatate. Din pacate, interactiunile medicamentoase si efectele adverse sunt dese. S-a pierdut acel efect, de ingrijire holistica, in intreg, pe care plantele le-au avut de-a lungul timpului. Tocmai de aceea e bine sa intrebam medicul inainte sa consumam aceste suplimente.

Sa zicem ca deja ati consultat medicul, ati facut analizele necesare, pentru ca un supliment sa functioneze si efectele sale sa apare, trebuie consumate o perioada mai lunga de timp (de obicei o sa va zica medicul exact perioada sau puteti citi si prospectul). In functie de suplimente, acestea se iau inainte mesei sau dupa masa, de aceea este esential sa cititi prospectul si sa respectati indicatiile din acesta.

Suplimentele naturale reprezinta un mod exceptional de a ne mentine sanatatea si energia, de a lua o picatura de putere din natura. Dar este nevoie de atentie pentru a le alege pe cele cu adevarat naturale si cu o cantitate optima de substanta activa, care sa ne ajute sa ne echilibram organismul si sa fim sanatosi!

Despre suplimentele alimentare Propolis C Raceala si Gripa pot sa va spun ca sunt facute pe baza de ingrediente naturale standardizate, care se administreaza de la primele simptome de raceala si gripa.

Avantaje:

  • Aport semnificativ de vitamina C (900 mg/plic).
  • Poate fi asociat cu antiinflamatoare si antipiretice.
  • Fara zahar.
  • Poate fi administrat pacientilor cu afectiuni gastrice si hepatice si cu diabet.
  • Gust placut de zmeura.

Compozitie:

Ingrediente: indulcitor (sorbitol), acid ascorbic, tinctura de propolis, ulei de ricin hidrogenat si polietoxilat, extract din fructe de soc, extract de echinacea, extract din fructe de maces, aroma de zmeura, indulcitor (aspartam, stevia), stearat de magneziu.
Cantitate/plic
– acid ascorbic – 900 mg (1125% DZR/VNR*)
– tinctura de propolis – 60 mg,
– extract din fructe de soc (Sambucus nigra) standardizat in antocianozide – 25 mg,
– extract de echinacea (Echinacea purpurea) standardizat in polifenoli -10 mg,
– extract din fructe de maceș (Rosa canina) standardizat in vitamina C -10 mg,
*Valoarea nutritionala de referinta conform Reg. UE 1169/2011

Indicatii:

Se administreaza de la primele simptome de gripa si raceala.

Doze si mod de administrare:

Copii peste 12 ani si adulti: 1 plic pe zi. Propolis C® Răceala si Gripa Adulti se administreaza pe cale orala dupa dizolvarea prealabila in aproximativ 200 ml apa calda.

Propolis C Raceala si Gripa se elibereaza fara prescriptie medicala, gasiti produsul in farmacie la un pret aproximativ de 13 lei.

Nu uitati sa apelati intotdeauna la medicul de familie pentru orice problema!

Sunt curioasa daca voi folositi suplimente alimentare sau preferati medicamentele. Care vi se par mai eficiente? Astept raspunsurile in sectiunea de comentarii.

Kisses

37 thoughts on “Sezonul gripelor- suplimente alimentare

  1. Sunt în deplin acord cu tine când vine vorba despre vitamina C, propolis și alte produse apicole. Mai ales în această perioadă, nu lipsesc Vitamina C și un produs pe bază de miere, propolis, polen, lăptișor de matcă.

    Liked by 1 person

  2. Eu folosesc și suplimente alimentare, și medicamente, după caz sau în funcție de gravitatea situației.
    Mie îmi este ciudă că nu pot folosi produse pe bază de propolis, pentru că îmi creează ”arsuri”…

    Liked by 1 person

  3. De la Propolis C am consumat până acum doar comprimate. Au un gust tare simpatic.

    În ultima perioadă, nu am mai consumat suplimente. Am încercat să fiu mult mai atentă la alimentație, să am un program pentru somn (pe care nu prea îl respect) și să fac sport. Chiar dacă nu am avut probleme până acum, îmi dau seama că nu e suficient. Suplimentele au rostul lor, mai ales în lunile de iarnă.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.