Reviews

Tratamente pentru ingrijirea parului

Ca femei, intampinam o multime de probleme cu parul: matreata, par degradat, varfuri despicate, par uscat sau din contra, gras, par ars, cadere excesiva, etc. Exista o multime de solutii si tratamente pentru fiecare tip de par, important e sa stii ce ti se potriveste. Ma gandeam sa vin cu doua recomandari pentru rezolvarea unor probleme pe care le-a intampinat si parul meu, mai exact cadere excesiva si matreata.

O sa incep prin a va zice ca parul meu este mediu, vopsit roscat si deseori intampin probleme ca matreata, caderea excesiva, par uscat si degradat. Am folosit o multime de produse de-alungul timpului pana sa gasesc combinatia care functioneaza cu succes pentru problemele acestea si recunosc ca in continuare imi place sa incerc produse, fie din curiozitate, fie sa gasesc si alte combinatii potrivite parului meu.

Ca putin background, matreata este o forma de dermatita seboreica, ce apare fie pe fondul unei ciuperci, fie din cauza unor produse cosmetice, din cazua expunerii prelungite la stres ori din cauza unor tratamente medicamentoase administrate. Matreata afecteaza mai bine de 50% din populatia adulta, cauzand mancarimi si exfolierea scalpului. Aceasta uneori poate afecta stima de sine, generand o serie de complexe, insa vestea buna esta ca poate fi combatuta cu un tratament potrivit.

Caderea parului este unul dintre multele moduri in care corpul nostru isi mentine echilibrul- unele fire cad pentru a face loc altora. Dar, uneori, acest echilibru este destabilizat si duce la o situatie in care cade mai mult par decat apar radacini noi. Atunci vorbim despre caderea parului ca si fenomen diferit de cel al inlocuirii normale a parului. Denumirea sa medicala este alopecie si poate afecta atat femeile, cat si barbatii.

Alte probleme ca parul ars, degradat, pot fi cauzate de gadgeturile pe care le folosim in permanenta: ondulatorul, placa de par, uscator, perie rotativa, etc si in principiu sunt cauzate din lipsa folosirii unui produs protector, o protectie termica pentru par, aplicata inainte de a folosi aceste gadgeturi.

Am promis ca vin cu solutii, asa ca in cele ce urmeaza vreau sa va povestesc putin despre doua produse care pe mine m-au ajuat cu cele doua probleme principale: matreata si caderea parului.

Problema principala care ma afecta in mod direct, constant intr-o perioada, a fost caderea parului. A fost in pandemie si cu siguranta cauza principala a fost stresul. Tin minte ca imi cadea un pumn dimineata, un pumn cand ma spalam si in casa gaseam mereu fire de par peste tot. Am incercat mai multe variante, de la masti naturale preparate in casa, pana la produse high-end recomandate in saloane. Asa am aflat si de Kerastase Specifique Stimuliste, un ser impotriva subtierii si caderii parului. Formula sa speciala fortifica cuticula si ii prelungeste semnificativ ciclul de viata. Favorizeaza cresterea accelerata a parului si previne caderea sa. Ofera scalpului hidratarea necesara si confera parului un plus de forta si energie. Are ingrediente ca vitamina PP care activeaza microcirculatia scalpului, aminexil care fixeaza firul de par in scalp, gluco-lipide cu efect de nutritie pentru par si arginina care favorizeaza cresterea folicului de par. Pentru mine rezultatul e vizibil, am extrem de mult baby hair, ceea ce inseamna ca parul meu s-a regenerat foarte mult si nu mai imi cade nici un sfert din ce imi cadea inainte. Aplic produsul dupa spalare, chiar inainte sa il periez si il aplic in zonele cu goluri, unde parul a cazut si necesita regenerare. Se poate aplica zilnic. Nu necesita clatire si efectul a fost vizibil in cazul meu dupa primele folosiri.

A doua problema care imi da batai de cap uneori este matreata. Zic uneori, pentru ca apare in momentele cu stres prelungit si inceteaza odata ce stresul se diminueaza si el. Cu toate astea, incerc sa tin aceasta problema sub control folosind la cateva spalari samponul Ducray Kelual DS. Este un sampon antimatreata care atenueaza problemele scalpului iritat, Contine o formula eficienta de curatare si substante active, care combat factorii ce cauzeaza matreata si scalpul pruriginos. Pentru mine functioneaza de minune. Calmeaza scalpul iritat, elimina matreata si previne aparitia acestuia.

Exista o multime de solutii si tratamente potrivite fiecarui tip de par, necesita doar informare in prealabil si eventual daca problemele sunt grave si persista, o vizita la dermatolog e recomandata.

Asa cum am mentionat mai sus, mie imi place sa si incerc diverse produse si intotdeuna apelez la Notino, mereu au preturi bune si reduceri. Saptamana asta puteti profita de reducerea de -50% la produsele bestseller de vara, dar si alte o multime de reduceri si cadouri surpriza.

Voi ce produse folositi pentru tratamentul diverselor probleme ale parului? Astept raspunsurile voastre in sectiunea de comentarii.

Kisses

24 thoughts on “Tratamente pentru ingrijirea parului

  1. Eu am gasit foarte greu produse bune pentru par. Le-am gasit in Turcia si de atunci am scapat de matreata si le folosesc constant

    Liked by 1 person

  2. Eu ma chinui si ma lupt cu caderea parului, dar si cu regenerarea lui. Sunt 2 produse diferite si totusi deranjante. este mult de povestit

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.