Favorite

Sprancene perfecte- aranjare si conturare

Sunt sigura ca toate femeile isi doresc sprancene perfecte, aranjate si conturate frumos, astfel incat sa ne puna in evidenta, iar uneori chiar sa distraga atentia de la o fata nemachiata. Pentru asta, am pregatit azi un articol interesant despre ingrijirea, aranjarea si conturarea sprancenelor, iar la final am pregatit cateva mici trucuri.

Vreau sa precizez intai de toate ca de-a lungul timpului, moda in ceea ce priveste stilizarea sprancenelor s-a tot schimbat. Anii ’90 se pot caracteriza ca anii sprancenelor extrem de subtiri (been there, done that). In acea perioada se exagera cu subtierea sprancenelor, ca mai apoi dupa anii 2000 sa devina din nou in trend naturaletea acestora, aka sprancenele stufoase. Atat de mult s-a dezvoltat zona de frumusete a sprancenelor, incat azi exista tot mai multi experti in stilizarea sprancenelor, in a crea forma ideala, potrivita fizionomiei.

Exista mai multe moduri prin care se pot stiliza sprancenele si anume: tatuare, pensare, laminare, vopsire si machiajul sprancenelor. Eu personal, nu as apela niciodata la tatuare deoarece exista riscul sa nu iasa cum iti doresti si sa se transforme intr-o mica tragedie feminina. In schimb, apelez frecvent la celelalte moduri de stilizare a sprancenelor.

Foarte important iarasi dupa parerea mea este realizarea unui pensat corect in functie de forma fetei si fizionomie. Pensare incorecta duce din pacate la efecte nedorite pe termen indelungat.

Pe piata exista o varietate de sabloane pentru pensarea sprancenelor ce te vor ajuta sa obtii o forma corecta, asta in cazul in care nu vrei sa apelezi la un specialist. E important totusi sa detii si instrumentele adecvate pentru aceasta procedura.

Un truc pentru un pensat ca la carte este trasarea unghiurilor corecte. E nevoie de o linie sau de un creion pentru a te ajuta in trasarea unghiurilor. Asta inseamna ca baza nasului trebuie sa fie punctul de ghidare pentru a stabili lungimea sprancenelor. Primul pas consta in trasarea unei linii invizibile folosind un obiect drept. 

Dupa ce am terminat cu procesul de pensat, pentru un look frumos, aranjat, trebuie sa folosim produse pentru stilizarea sprancenelor, asa ca vin in ajutorul vostru cu cateva recomandari:

  • Vopsirea sprancenelor– se poate realiza cu o vopsea profesionala sau henna, folosite cel mai des la salon, dar daca optezi sa te vopsesti acasa, iti propun sa folosesti vopseaua gel semipermanenta pentru sprancene, Tattoo Brow de la Maybelline. E un produs revolutionar, usor de folosit si aplicat datorita pensulei din dotare si rezista pana la cateva zile. Contine ca ingrediente laptisor de matca, aloe vera, are pigmenti cu eliberare treptata a intensitatii culorii, textura este sub forma de gel si asigura o aplicare facila, fara curgere si patare. Eu il achizitionez in general de pe Notino, la pretul de 42 lei.
  • Conturarea sprancenelor– se poate realiza cu orice tip de produs: creion, pudra, mascara colorata, pomada, gel, etc. Multumesc lui Dumnezeu, exista n-spe mii de variante. O sa incep cu creionul, care dupa parerea mea e destul de usor de folosit, mai exact creionul Brow Ultra Slim, tot de la Maybelline. E un creion ultra subtire cu care se pot trasa linii usor si rapid. Are un varf lat de numai 1,5mm, care imita perfect parul natural. Are o compozitie cremoasa, o perie in celalalt capat pentru aranjare si un pret avantajos de numai 25 lei. Daca tot sunt la brandul Maybelline, mai am o recomandare faina pentru voi, gelul mascara Brow Fast Sculpt, un produs tare fain, perfect pentru a modela si fixa firele rebele ale sprancenelor. Cu un pigment natural ce confera o culoare discreta, volumul sprancenelor este marit si sprancenele vor ramane fixate pentru mai mult timp. Ce credeti? Costa tot 25 lei.
  • Aranjarea sprancenelor– se poate face cu un gel transparent sau pur si simplu folositi o periuta speciala pentru sprancene. Daca aveti sprancenele pensate, vopsite si ingrijite, nu mai e nevoie de conturare, ci doar de putina periere. Cel mai simplu proces dupa parerea mea, ceea ce aplic si eu mereu, bineinteles dupa ce trec de pasul vopsire.

Este foarte important dupa parerea mea sa acordati o ingrijire speciala sprancenelor voastre deoarece sunt primele, impreuna cu dintii, care vor atrage atentia in public.

Fie ca apelati la tatuare, vopsire, conturare sau aranjare, va garantez ca sprancenele ingrijite va vor schimba intreaga fizionomie!

Am lasat la urma un mic truc pe care eu il fac de foarte multi ani deja si anume sa imi aplic seara, inainte de culcare, cateva picaturi de ulei de ricin pentru a stimula cresterea sprancenelor.

Sunt tare curioasa fetelor voi cum va ingrijiti sprancenele? Ce metode de stilizare aplicati? Astept raspunsurile voastre in sectiunea de comentarii.

Kisses

30 thoughts on “Sprancene perfecte- aranjare si conturare

  1. Eu am primit cadou oun pachet de micropigmentare pentru sprâncene, dar sincer, trebuie să mă informez mai mult pentru această metodă.
    Până atunci, folosesc cam acelelași soluții.

    Liked by 1 person

  2. Am si eu un creion in duo functii, la un capat peria si apoi la celalalt capat culoarea. Il folosesc zi de zi, sunt foarte multumita de el, dar vreau sa cumpar si cel prezentat de tine in articol, sa mai schimb!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.