Reviews

Ingrijirea mainilor

Mainile sunt cartea noastra de vizita. Este primul lucru care iese in evidenta la prima intalnire cu o persoana. Astfel ca e necesar sa avem un ritual pentru ingrijirea mainilor, pentru a evita anumite situatii stanjenitoare.

Cum ne ingrijim mainile este destul de simplu. Ne ocupam intai de unghii(taiat, pilit, oja sau tratamente), iar mainile le spalam frecvent cu apa si sapun si le hidratam cu o crema. Exista pe piata in momentul de fata o multime de branduri cu diverse creme de maini, care mai de care. Recomand sa o alegeti pe cea potrivita tipului vostru de piele.

Mie imi place sa incerc mereu creme noi, astfel ca vreau sa vin in ajutorul vostru cu cateva recomandari.

Pe primul loc in clasamentul meu este Cicaplast La Roche Posay, crema de maini regeneratoare, care nu ar trebui sa lipseasca din nici o locuinta. Calmeaza, catifeleaza si si protejeaza mainile impotriva factorilor de mediu. Reface bariera naturala de protectie a pielii, reduce semnele de iritare, are o textura non-grasa si nelipicioasa si se absoarbe imediat. Are ingrediente ca: niacinamida, care calmeaza pielea si o regenereaza; glicerina, care protejeaza pielea si creeaza o bariera invizibila si rezistenta la apa si apa termala pentru calmare. O gasiti pe Notino, la pretul de 39 lei.

A doua recomandare este pentru crema intensiva Mixa, pentru piele foarte uscata. Are o concentratie mare de ingrediente active care regenereaza si reface in profunzime pielea uscata si deteriorata a mainilor. Contine 30% concentratie de glicerina si lapte de ovaz. Are o compozitie hranitoare, non-grasa. O gasiti pe Notino, la pretul de 16 lei.

Alte creme pe care eu le-am incercat si mi-au placut mult sunt urmatoarele:

  • Crema Bioderma Atoderm, recomandata in special pentru pielea foarte uscata, sensibila si atopica. Are o textura cremoasa care hidrateaza si catifeleaza pielea. Are ingrediente ca unt de shea, glicerina, vaselina. Are pretul de 12 lei.
  • Crema de maini Avon Care cu avocado, previne uscarea mainilor si ii ofera nutritie. Miroase placut si lasa pielea hidratata si catifelata. O gasiti la pretul de 5 lei.
  • Crema L’Occitane Fleurs de Cerisier, cu miros floral, hidrateaza si ofera protectie mainilor. Contine unt de shea care reface pielea degradata.
  • Crema intensiv reparatorie, CeraVe, recomandata pentru pielea uscata, iritata, aspra si crapata. Reduce uscarea si favorizeaza refacerea barierei de protectie cutanata. Nu lasa pelicula grasa pe maini si se absoarbe rapid. O gasiti la pretul de 25 lei.

As putea sa continui cu o multime de alte recomandari, dar consider ca e mai important sa alegeti voi crema potrivita tipului vostru de piele.

Vreau sa va mai sfatuiesc sa folositi o masca pentru maini, in special daca aveti mainile crapate si eventual un scrub de 2-3 ori pe saptamana. Exista o multime de variante de unde sa alegeti.

Sunt curioasa care e crema voastra de maini preferata, asa ca nu ezitati sa imi spuneti in comentarii.

Kisses

31 thoughts on “Ingrijirea mainilor

  1. Mâinile mele au parte de o îngrijire bună. Mereu aleg creme care hidratează și catifelează pielea. Pe acestea u le-am folosit încă, dar le voi căuta neapărat.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.