Jurnal de Ganduri

Primul meu strigat te-a facut fericita. Pentru restul sa ma ierti mama…

           Sunt o norocoasa ca sunt copilul ei, chiar daca ma apropii de varsta de 27 de ani. 
           O singura fiinta. O singura femeie. O mama. A mea. Un univers. Al meu. 
           E femeia care a schimbat cursul a mai mult de 49 de intamplari destinate hazardului.
           E femeia care a acceptat loviturile destinului fara sa se planga.
           E superlativul altruismului, curajului, increderii, loialitatii, iubirii, sinceritatii,                              sensibilitatii, respectului, intelegerii  si puterii de a accepta.
           E femeia care a stiut sa fie si mama si prietena.
      
             Ii multumesc pentru mana pe obraz atunci cand visam urat. Ii multumesc pentru cartofii din sosete cand aveam gripa. Ii multumesc pentru primul brad de Craciun, pentru primul ou si pentru primul iepuras de ciocolata de Paste. Ii multumesc pentru primul ghiozdan. Ii multumesc pentru primul meu parfum, primul rimel si prima mea pereche de pantofi. Ii multumesc pentru faptul ca pot sa ii spun orice si pentru faptul ca imi accepta orice. Ii multumesc pentru prima mea caserola cu snitele si pentru primul meu borcan cu supa pe care le-am luat cu mine in prima saptamana de facultate. Ii multumesc pentru lacrimile sterse de pe obraz dupa despartirea de baiatul la care tineam. Ii multumesc pentru ca intodeauna m-a lasat sa imi iau propriile decizii in viata. Ii multumesc pentru ca m-a lasat singura sa inteleg ce e viata. Ii multumesc ca m-a iertat de fiecare data cand am dezamagit-o, pentru fiecare vorba aruncata in vant si pentru fiecare rautate din partea mea. Si nu mai stiu pentru cate ii mai multumesc. 

             Cuvintele sunt prea lipsite de inteles cand incerci sa ii explici unei persoane cat de importanta este pentru tine. Ii mai multumesc pentru ca exista, Si pentru ca eu exist si pentru tot ceea ce sunt acum. La multi ani mama, ma rog la Dumnezeu sa iti dea sanatate si sa te tina langa mine cat mai mult pentru ca esti cel mai minunat om din viata mea si pentru ca mereu o sa am nevoie de tine. Pe langa sanatate, iti mai doresc fericire, liniste sufleteasca, zambete multe si toate dorintele tale sa se indeplineasca.

Advertisement