Reviews

Ingrijirea dintilor si gingiilor sensibile cu Parodontax

Deseori neglijam ingrijirea dintilor si a gingiilor sensibile si nu acordam o atentie sporita in general cand vine vorba de dantura. In aceeasi categorie ma aflu si eu sau mai bine zis ma aflam, pana am descoperit ca paradontoza se afla printre cele mai grave boli ale danturii, o problema care netratata, poate duce inclusiv la pierderea dintilor.

In ajutorul meu am gasit doi aliati de nadejde: produsele Parondotax si peria de dinti electrica.

Hai sa vorbim putin despre paradontoza. Stiati ca parandontoza este o afectiune care se manifeste prin deteriorarea paradontiului (structura osului si a tesuturilor care sustin dintii)? In principiu aceasta se caracterizeaza prin aparitia unor infectii cauzate de bacteriile acumulate in cavitatea bucala si poate duce la probleme grave, inclusiv la pierderea danturii.

Sunt foarte multi factori care favorizeaza aparitia paradontozei, iar cativa din cei insirati de medicul meu stomatolog sunt urmatorii: igiena orala necorespunzatoare (spalatul pe dinti se face de cel putin 2x pe zi), faptul ca nu folosim apa de gura si nici o ata dentara, iar consultul la un cabinet stomatologic se face de cele mai multe ori in cazuri grave, cand dintii nu se mai pot salva.

Pe aceasta lista importanta se numara si detartrajul dintilor care trebuie facut cel putin o data pe an. E o procedura nedureroasa prin care se indeparteaza tartrul format (daca placa bacteriana nu se indeparteaza zilnic, se intareste si se formeaza tartru). Pe langa igiena necorespunzatoare a dintilor, factorii care mai favorizeaza paradontoza sunt: fumatul, alimentatia, unele dereglari hormonale, dar si factorii genetici (aici ma incadrez si eu).

Din pacate problemele mele cu dantura au inceput de la o varsta frageda, iar cabinetele stomatologice de pe atunci, din orasul meu natal, nu erau dotate cu o aparatura moderna, iar lipsa de cunostiinte a medicului care m-a consultat, a dus la cateva probleme mai grave (scos nervi de la dinti sanatosi rezultatand innegrirea dintilor respectivi, scos masele care puteau fi salvate, etc). Tarziu am gasit un cabinet stomatologic cu medici de incredere care mi-au rezolvat pe rand, in decurs de 1 an jumate toate problemele cu care ma confruntam.

Mi s-a pus si mie diagnosticul de inceput de paradontoza (genetic), asta inseamna ca trebuie sa acord o atentie sporita ingrijirii danturii si sa folosesc aliati de incredere. Am intotdeauna acasa o pasta de dinti Parodontax, care este de 4x mai eficienta in inlaturarea placii bacteriene deoarece contine bicarbonat de sodiu. Pe langa ca inlatura eficient placa dentara, ajuta la oprirea si prevenirea sangerarii gingivale. O cumpar de obicei de pe Notino, are un pret accesibil de aproximativ 12 lei.

Al doilea aliat este apa de gura Parodontax, care este creata special pentru a ajuta la mentinerea gingiilor sanatoase. Multe ape de gura doar improspateaza respiratia si va zic din proprie experienta ca conteaza foarte mult sa ai o apa de gura care te ajuta si la mentinerea gingiilor sanatoase. Tot de pe Notino o recumpar, are pretul de 34 lei.

Ultimul lucru si cel mai important, eu folosesc atat o periuta de dinti normala, cat si una electrica, pe care le alternez in functie de nevoi.

E foarte important sa consultati medicul stomatolog cel putin o data pe an si sa folositi produse de ingrijire adecvate problemelor cu care se confrunta dantura voastra.

Voi ce produse folositi pentru ingrijirea dintilor? Astept raspunsurile voastre in sectiunea de comentarii.

Kisses

45 thoughts on “Ingrijirea dintilor si gingiilor sensibile cu Parodontax

  1. Un articol foarte interesant și util! De cele mai multe ori acordam putina atenție dinților și acest lucru nu este tocmai ok! Eu folosesc periuta electrica de 2 ori pe zi, ocazional folosesc si o apa de gura… aici trebuie sa am grija și sa o folosesc zilnic si sa merg la dentist mai des! Am avut noroc de niște dinți ceva mai puternici dar tot trebuie sa avem grija de ei! Cariile apar când nu te aștepți!Te pup!😘

    Liked by 1 person

  2. Din fericire nu am probleme cu parodontoza și sper nici sa nu am. Cu toate astea, folosesc Parodontax la indemnul medicului. M am obișnuit un pic cam greu cu gustul, dar acum nu as putea folosi alte produse.

    Liked by 1 person

  3. Pasta de dinți și apa de gură sunt cele mai utilizate în familia noastră, mai ales de când am înțeles cât de importantă este cea din urmă. Folosim produse de la diverse branduri, dar intr-adevăr paradontax are efect mai ales asupra problemeleor dentare destul de des întâlnite.

    Liked by 1 person

  4. Vai, și eu, la fel ca tine, am umblat prin cabinetele dentare de mica. Am avut mari probleme cu dantura, am dinti sensibili și gingii la fel. Încerc sa folosesc produsele recomandate de stimatolog dar mai strecor și câte o pasta de dinți naturala :))

    Liked by 1 person

  5. Parodontax este foarte buna si o foloseam si eu in perioada in care aveam probleme cu gingiile. Pasta de dinti nu e tocmai placuta la gust, dar isi face treaba. Apa de gura este mai placuta si la gust.

    Liked by 1 person

  6. Mult timp am fugit de periuta electrica, cu gandul ca imi va rani gingia. M-am trezit ca nu este deloc asa, ca daca o perie normala are perii prea fini sau ascutit mai degraba imi va face rau si va provoca sangerari. Paradontax folosesc si eu, alternativ cu lacalut si colgate 🙂

    Liked by 1 person

  7. Sunt foarte bune produsele celor de la Paradontax. Ai mei folosesc de ani de zile pasta lor de dinți și chiar le-a fost de un real ajutor. Ai dreptate, gustul este ciudățel, însă te obisnuiesti cu el.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.