Travel

Vacanta in Corfu- obiective turistice, plaje inedite si mancare buna

In fiecare vara, insula Corfu atrage mii de turisti din toate colturile lumii gratie monumentelor istorice si religioase, satelor pitoresti, peisajelor inedite si ospitalitatea localnicilor. Vin in ajutorul vostru cu cateva recomandari de obiective turistice, plaje inedite cu peisaje mirifice, dar si cu cateva preparate grecesti savuroase.

Am ales ca perioada pentru vacanta in Corfu sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie si chiar si in aceasta perioada a fost destul de aglomerat. Am cumparat biletele prin Kiwi, am zburat cu WizzAir, biletele au costat in jur de 700 lei/2 persoane plus inca 300 lei pentru un bagaj de mana. Zborul a durat in jur de 1h 30 min si a fost un zbor lin, fara prea multe intarzieri.

Ca in orice vacanta, noi am ales o cazare prin airbnb, de data aceasta suficient de aproape de aeroport. Ne-am cazat la Jioia Studios, un hotel mic, cu camere modeste, cu piscina, o curte plina de verdeata si o gazda foarte cumsecade. Locatia hotelului e una inedita, pe un mic deal iar de jur imprejur am fost inconjurati de natura. Camera, asa cum am mentionat, a fost una modesta dar curata, cu un balcon maricel cu un view frumos. Am primit o multime de recomandari de la gazda, atat pentru obiective turistice, cat si pentru locuri cu mancare buna.

Ca obiective turistice pe care trebuie sa le puneti pe lista voastra am urmatoarele:

Orasul Corfu, minunata capitala a insulei, un amalgam de alei pietruite si cladiri superbe venetiene. Cele trei forturi ale orasului, proiectate de ingineri renumiti venetieni, au fost folositi timp de patru secole pentru a apara interesele comerciale ale Republicii Venetia impotriva Marii Britanii si Imperiului Otoman. Recomand o plimbare la pas printre stradute, o sa fiti fermecati de arhitectura si de tot vibe-ul orasului. Centru Vechi al Corfului e atractia principala, in special seara cand tot orasul se anima. In inima orasului o sa gasiti o multime de taverne, tarabe, magazine cu fel de fel de lucruri potrivite ca suveniruri. Tot in zona o sa gasiti restaurante, care mai de care, unde puteti savura preparate grecesti.

Tot in centru, pitita printre stradute, se afla Biserica Sfantul Spiridon, o biserica ortodoxa, construita in anii 1580 ca o bazilica cu o singura nava, iar turnul clopotnita este cel mai inalta din toate turnurile aflate pe Insulele Ionice. Biserica Sfantul Spiridon este cea mai faimoasa biserica din insula Corfu, deoarece adaposteste moastele Sfantului Spiridon. In interiorul bisericii se afla o cripta in dreapta iconostasului, unde sunt pastrate ramasitele Sfantului Spiridon intr-un sarcofag dublu. Cel mai mare dintre ele il contine in interior pe cel mic si este confectionat din lemn acoperita cu foita de argint. Sarcofagul mai mic este invelit in catifea rosie si are un fund detasabil pentru a facilita schimbarea papucilor Sfantului. Mie personal mi-a placut mult biserica, am simtit atata liniste in jur si m-am incarcat cu energie pozitiva.

De la biserica direct la Cetatea Veche, care este una dintre ele mai impresionante lucrari de fortificatie din Europa. Se afla pe partea estica a orasului, pe o peninsula stancoasa care intra in mare. In partea dreapta a peninsulei a fost ridicata o moara din piatra care era pe vremuri punct important strategic de aparare. Astazi este un minunat simbol al orasului. In zilele noastre vechea fortareata serveste organizarii numeroaselor evenimente culturale. In interior exista un punct de observare militar, cu o cruce in varf, iar la baza lui se afla biserica St George cu coloane dorice, ridicata de britanici. Am strabatut toata fortareata, ne-am minunat de toate colturile si am privit orasul de sus. Neaparat sa va luati minim 2h sa vizitati totul la interior. Am platit pe bilet un pret destul de mic si am explorat totul.

Pentru ca tot v-am zis ca ne-am cazat in apropierea aeroportului, nu am putut rata locul inedit- plane spotting (decolare si aterizare avioane). Exista un mic zid care uneste o insulita cu alta, iar acolo puteti trai o experienta inedita, mai exact sa asteptati avionul sa decoleze deasupra voastra. Sentimentul e atat de fain, avionul trece la o distanta destul de mica de voi. Am venit mai multe zile la rand si am experimentat asta atat pe zi, cat si pe seara.

Manastirea Vlaherna se afla in apropierea Peninsulei Kanoni, la 5 km de orasul Corfu. Este situata pe o mica insula, fiind legata de uscat printr-un pod. Manastirea e inchinata Maicii Domnului si a fost zidita in secolul al XII-lea. Exteriorul sau alb, chiparosul ce se inalta falnic langa intrare si apa albastra a Marii Ionice creeaza o atmosfera deosebita. Manastirea adaposteste cateva pisici simpatice si cateva rate. Gasiti inclusiv un magazin de suveniruri de unde am cumparat si noi o iconita si un magnet.

Imediat langa este insula Soarecilor pe care nu trebuie sa o ratati. Ajungeti la ea cu o barcuta. Este o insula foarte mica care adaposteste biserica bizantina Pantocrator.

Palatul Achillion se afla in zona Gastouri, la 7 kilometri sud-vest de orasul Corfu, si a fost construit pentru Imparatesa Elisabeta a Austriei (Sissi), in perioada 1889 – 1892, de celebrul arhitect italian Raffaele Carito. Palatul Achillion se mandreste cu o arhitectura neoclasica si cu statuetele celebrului Ahile, eroul din mitologia greaca. Denumirea „Achillion” a fost data chiar de imparateasa insasi. Gradinile sale colorate au vedere spre orasul Corfu si spre Marea Ionica, frumusetea lor fiind ilustrata in filmul „Doar pentru ochii tai” din seria James Bond.  Palatul poate fi vizitat intre 08:00-17:00 si taxa de intrare costa 10 euro de persoana. Din pacate interiorul cladirii e in reconstructie dar tot merita sa vizitati gradina impresionanta.

Pe lista noastra a fost si Muzeul de Arta Asiatica dar nu am reusit sa intram. Daca totusi sunteti pasionati de arta, in special de arta asiatica, cred ca merita sa il vizitati.

Mai gasiti alte o multime de obiective turistice interesante, am zis sa vi le prezint pe cele mai importante. Noi suntem mare fani plimbari spontane, fara o directie setata dinainte, cu toate astea ne-a facut placere in drumul nostru sa bifam cateva obiective turistice de pe lista.

Hai sa vorbim despre cateva plaje si peisaje inedite intalnite in vacanta noastra:

Turistii vin in Corfu in special pentru plajele salbatice situate peste tot de-a lungul insulei. De la nord la sud gasiti zeci de plaje frumoase, unele amenajate, altele salbatice si virgine care abia asteapta sa fie descoperite.

The one and only, plaja care ne-a ramas la suflet este Halikounas, o plaja lunga, cu nisip fin, cu o adancime potrivita inclusiv pentru copii, care ofera o panorama de vis. Daca arunci putin privirea in cealalta parte, o sa gasesti lacul natural cu flamingo. Parcarea este situata intre plaja si lacul natural, fiind o zona foarte accesibila din acest punct de vedere. Cu toate astea, plaja a fost destul de goala, ne-am asezat pe partea populata, cu barul, am platit 8 euro pe 2 sezlonguri si ne-am bucurat de o apa cristalina si curata. Am savurat si un sandwici club de care ne-am indragostit iremediabil.

Pe drumul de intoarcere am mai gasit 2 plaje, una din ele fiind Benites, o plaja relativ mica, situata destul de central, inconjurata de casute si un deal mare. Apa in schimb este cu pietre, cum sunt majoritatea plajelor din Corfu, dar am profitat putin si am facut cateva poze.

Tot o plaja populara este si Canal D’Amour. Sidari este cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase statiuni turistice din Corfu, aflata la 36 km de orasul principal. Satul este inconjurat de un peisaj fermecator plin de paduri verzi. In apropiere, la vest este Canalul Iubirii (cunoscut sub numele de Canal d ‘Amour), o zona idilica, cu formatiuni unice de roca care formeaza o serie de golfuri si canale minunate. Pietrele ruleaza in nuante diferite de galben si o multime de verdeata in partea de sus. Cu ape frumoase cristaline, Canalul Iubirii este unul dintre cele mai unice locuri din Corfu. Conform traditiei, cuplurile care inoata prin canalul ingust se vor casatori curand. Plaja nu este recomandata cand este vant. In partea de vest a insulei se afla cateva zone populare, cele mai multe fiind ocupate pe tot parcursul anului datorita turismului international. Nu ne-a placut aglomeratia, dar locatia in sine este una inedita.

Agios Georgios se afla in orasul cu acelasi nume, la aproximativ 20 de kilometri vest de orasul Corfu. Este o plaja de nisip si mici pietricele rotunde spre mal, care se intinde pe 1.5 kilometri. Plaja detine steagul Albastru pentru curatenie si este amenajata turistic, cu sezlonguri, umbrele de soare, baruri si centre de scufundari sau alte sporturi nautice.

Plaja Porto Timoni din frumosul satuc Afionas sau Kerkyra, este un loc de o frumusete desavarsita. Pentru a ajunge sa il vezi cu ochii tai, trebuie sa depui putin efort. Drumul pana jos la plaja dubla trece printr-o poteca batatorita de oameni in timp, o poteca plina de pietre, un drum destul de anevoios care se parcurge destul de greu, cred ca usor le este doar celor care sunt obisnuiti cu drumetiile. Dupa cele 30 si ceva de minute minunate intr-o continua coborare, am ajuns la minunata plaja dubla, separata de o padurice. Am luat cateva cadre superbe cu drona de sus, Alex a intrat sa ia pulsul apei si ne-am intors pe aceeasi poteca inapoi la masina. Drumul inapoi a fost si mai greu deoarece a trebuit sa urcam iar conditia mea fizica nu e minunata. Cu toate astea, va recomand locul cu drag, odata ajungi acolo, peisajul e superb.

Glyfada este considerata una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula, celebra pentru nisipul fin si extrem de auriu. Ea se intinde pe un kilometru lungime si se afla in mini-statiunea cu acelasi nume, situata la 3 kilometri de satul Pelekas, la 6 kilometri de Aqua Land si la aproximativ 16 kilometri de Corfu Town.

Acestea sunt doar cateva plajele pe care noi le-am vizitat, gasiti multe altele. Noi nu suntem cei mai mari fani plaje dar recunosc ca asta e punctul de atractie al insulei Corfu asa ca am profitat si noi putin.

Ajungand si la ultimul punct important, mancarea, am avut si experiente bune si mai putin bune. Primul restaurant din apropierea cazarii, Pontikonisi, Kanoni, a fost dragut ca locatie, dar foarte prost ca servire. Am asteptat in jur de 2h pentru o pizza doar pentru ca ospatarul a uitat de comanda noastra. Una rece, una calda. Am gasit un restaurant in apropiere de Manastirea Vlaherna, sus pe deal, Cafe Kanoni, cu o priveliste uluitoare asupra aeroportului, am mancat o salata greceasca savuroasa si am baut cea mai buna bere Mamos.

In centrul orasului Corfu am vizitat 2 restaurante, Gondola Restaurant, unde am impartit cu Alex o pizza delicioasa facuta pe vatra si un alt restaurant la care nu ii mai tin minte numele dar stiu ca e vizavi de plaja Faliraki, unde am mancat un gyros delicios.

Nu o sa insir toate restaurantele unde am mancat, vreau doar sa va recomand unul special care ne-a intrat in suflet, restaurantul Avra, cu o priveliste superba asupra insulei Soarecilor si a intregului aeroport, unde o sa gasiti ospitalitate din plin, servire excelenta, mancare savuroasa si preparate traditionale proaspete. Sa nu mai zic ca la fiecare masa am primit aperitiv si desert gratis din partea proprietarului. Restaurantul ne-a fost recomandat si noua de catre gazda. Merita din plin.

Ca o mica concluzie, ne-a placut vacanta in Corfu, cele 7 zile sunt mai mult decat suficiente pentru a explora fiecare coltisor si de a profita din plin de toate experientele pe care insule le ofera.

Sunt curioasa daca voi ati vizitat Corfu si ce parere aveti despre o vacanta pe insula asa ca nu ezitati sa imi scrieti in comentarii.

Kisses

Advertisement

19 thoughts on “Vacanta in Corfu- obiective turistice, plaje inedite si mancare buna

  1. Ce dor îmi e de Grecia! În Corfu nu am ajuns încă, dar știu că este extraordinară. Am pe lista mea de destinații în care vreau să ajung câteva locuri printre care se găsește și Corfu. Tu m-ai convins să urc această insulă în topul meu.
    Mulțumesc pentru recomandări și informații!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.