Jurnal de ganduri

Zile… si alte zile.

Viata aceasta este un curcubeu de zile fabuloase si zile… mai putin fabuloase.
Intr-o zi de miercuri toate iti merg bine, ajungi la timp la munca deoarece ai prins verde la toate semafoarele, cumperi ciocolata la promotie, faci o invarteala si si-ti ies si tie 30 de lei, mananci o ciorbita de legume ca la mama acasa, primesti un mesaj de la iubit/iubita care iti taie rasuflarea (chit ca textul consta in 5 cuvinte scurte, acelea inseamna tot), faci o treaba buna la munca, primesti o evaluare foarte buna de la sef plus niste felicitari pentru efortul depus.
    Dar vine o zi de joi de iti vine sa iti legi Statuia Libertatii, Ateneul si doi bolovani de gat si sa te arunci in garla (pentru ca e apa mica si vrei doar sa faci impresie nu sa te ineci ca prostu`). Pentru ca toate lucrurile merg pe dos, e o zi gri, e urat, sumbru si dramatic, afara e frig de crapa pietrele, nu iti ajung banii, covrigii nu au destul susan, iubitul nu suna, iubita o arde suspect de cateva zile, te doare capul, te mai supara si salele, ai varsat cafea pe bluza noua si Mos Craciun nu exista. Aceasta fiind lucrul cel mai grav.
Pentru ca viata aceasta este ca un cozonac cu nuca de acela ca la bunica acasa, mare si pufos de iti e mai mare pofta, dar in care gasesti coji de nuca de aproape iti rupi maselele si bombani si cobori Sfinti din cer, in timp ce iti masezi energic falca. Mai stai cateva secunde si mai iei o imbucatura. Ai nimerit-o bine, iar coca aceea frageda cu nuca e atat de delicioasa ca zilele bune!
Noroc ca zilele bune se impletesc cu zilele rele si, uneori, doar uneori, Doamne Doamne pune la super oferta doar zilele fabuloase. Si atunci simtim si noi fericirea. Si tareeee bine mai e!
In ceea ce ma priveste, am diploma la super avansati, sunt campioana pe sate cand vine vorba de paharul vietii. Chiar daca el e 90% plin, eu tot gol il vad. Sunt pretentioasa, perfectionista si putin negativista. Probabil e cazul sa imi schimb lentilele de contact.

La tine cum e? Optimist incurabil sau un bacovian modern? 😛

One thought on “Zile… si alte zile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.